zetvafoto BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Zrenjanin je od Pokrajinske Vlade dobio 38 miliona dinara bespovratnih sredstava za sufinansiranje uređenja atarskih puteva i otresišta.

Ugovor je potpisan u pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Zrenjanin je jedna od više vojvođanskih gradova i opština kojima su opredeljena sredstava za realizaciju u tekućoj godini, a ugovor je potpisao gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Dodeljena sredstva biće iskorišćena za uređenje dva atarskih puta u katastarskim opštinama Ečka i Srpski Elemir, ukupne dužine 6,3 kilometara, širine 3 i 4 metra.

Uređenje će se vršiti tucanikom, sa stabilizacijom hidrauličnim vezivom, a ukupna ulaganja iznosiće 64 miliona dinara. Učešće Grada Zrenjanina iznosi blizu 26 miliona dinara.

Kako je prilikom potpisivanja ugovora u Novom Sadu saopšteno, Pokrajinska vlada izdvojila je u ovoj godini 400 miliona dinara za sufinansiranje projekata uređenja atarskih puteva i otresišta, a sredstva su raspodeljena na 26 jedinica lokalne samouprave.

Ukupna vrednost investicije je 706,9 miliona dinara, od čega je na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu obezbeđeno 400 miliona, a gradovi i opštine će investirati 306,9 miliona.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari