Pokrenut prvi domaći sajt za rezervaciju smeštaja 1Foto: Pixabay/StartupStockPhotos

Portal eBooking Srbija pokrenut je početkom 2019. godine, a na njemu se radilo od sredine prošle godine, objavio je poslovni portal eKapija.

Na ideju za pokretanje vlasnici su došli pre nekoliko godina ali su smatrali da ugostitelji i stanodavci nisu baš toliko radi da se upuštaju u elektronsko vođenje rezervacija, jer kompjuterska edukacija još nije uzela dovoljno maha među ugostiteljima, kaže direktor i vlasnik eBooking Srbije, Vojkan Nikodijević.

– Prošle godine je naš prijatelj iz SAD, preko sajta booking.com rezervisao smeštaje u sedam gradova Rusije gde je bio na proputovanju za Svetsko prvenstvo u fudbalu. Na njegovu žalost u dva mesta nije dobio smeštaj, jer su izdali nekom drugom, pa je spavao u kolima, a u jednom su mu tražili duplo više od cene po kojoj je rezervisao. Tada smo odlučili da ipak ovo pokrenemo ali da sistem rezervacija bude siguran kako za goste tako i za ugostitelje – priča Nikodijević i dodaje da portal za sada ima 1.286 registrovanih stanodavaca i ugostitelja a da se svakim danom broj uvećava.

Svi ugostitelji, vlasnici privatnog smeštaja ili stanodavci koji izdaju na dan, mogu potpuno besplatno da reklamiraju svoj smeštaj. Da bi ugostitelji mogli da se oglase, potrebno je da se registruju ili kao preduzeće ili kao fizičko lice. Nakon toga, oni sami mogu da postavljaju svoje smeštajne objekte ali su i obavezni da ih prikažu onakvim kakvi jesu, da ne poturaju lažne slike i podatke, jer mogu biti trajno isključeni sa portala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari