Policija nije reagovala na pretnje novinaru Dragojlu Blagojeviću 1foto:: arhiva POŠFG

Policija još nije preduzela bilo kakve mere nakon što je u sredu ujutro primila prijavu novinara Dragojla Blagojevića da su mu usred prethodne noći telefonom upućene pretnje smrću.

Blagojević je urednik periodičnog stručnog časopisa Drvotehnika koji je dan ranije u julskom izdanju objavio tekst o malverzacijama u Javnom preduzeću Srbijašume odakle su, ubeđen je, potekle pretnje. “Dragojlo, ti si? Jel to onaj pokojni, što je umro pre godinu? A nije, nije, tek će umreti”, glasila je poruka nepoznatog sagovornika.

– Pretnje sam prijavio UNS-u i NUNS-u, naravno i MUP-u gde su obećali da će me kontaktirati telefonom. Kako se ništa nije dogodilo, pozvao sam juče i dobio odgovor da policija ništa ne preduzima dok se ne dođe lično. Pa, tako ću i uraditi, otići ću lično – kaže za Danas Blagojević i dodaje da je posle noćnog telefonskog poziva napustio Beograd, ali da će zbog prijave morati da se vrati.

U opširnom tekstu pod naslovom “Raspodela sirovine iz državnih šuma pod velom tajne”, Blagojević je pisao o negodovanju firmi iz sektora prerade drveta jer od Srbijašuma ne dobijaju dovoljne i ugovorene količine građe.

Ukazao je na vezu tog javnog preduzeća sa trgovcima koji nemaju ni proizvodni kapacitet niti jednog zaposlenog, ali za razliku od velikih fabrika dobijaju tu sirovinu pa je potom po visokim cenama preprodaju drvoprerađivačima. To je prouzrokovalo skok cena na domaćem tržištu zbog čega je Vlada privremeno zabranila izvoz neobrađenog ili grubo obrađenog drveta, o čemu je izveštavao i Danas kao i ostali mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari