Odgovor pet poljoprivrednih udruženja Ministarstvu: "Ispunite ono što smo se dogovorili u julu 2024. godine" 1Protest poljoprivrednika, foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)

Predstavnici pet poljoprivrednih udruženja, „Stig“ Požarevac,
„Složni Pidikanci“ Bavanište, „Brestovački Ratari“ Banatski Brestovac, „Adrani“ Udruženje proizvođača mleka Šumadije i Pomoravlja i „Severni Banat“ iz Kikinde, poručili su danas da su se obratili Ministarstvu poljoprivrede.

„Nakon jučerašnjeg sastanka pojedinih Udruženja poljoprivrednih
proizvođača sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i
vodoprivrede obratili smo se Ministarstvu sa zahtevom za ispunjenje svih navedenih stavki bez odstupanja i u dogovorenom roku iz Sporazuma o međusobnoj saradnji u oblasti poljoprivrede od 22. jula 2024. godine između Ministarstva poljoprivrde, šumarstva i vodoprivrede sa pet Udruženja“, saopštila su ova udruženja.

Juče je Ministarstvo poljoprivrede dalo ponudu poljoprivrednicima da im isplati odmah 7.000 dinara po hektaru bez pravdanja računa za seme ili 17.000 dinara sa pravdanjem računa, što je obećano još prošle godine, ali za tri do šest meseci.

Osim toga, za petnaestak dana će se opet sastati u vezi sa zahtevom za ukidanje akcize za dizel, a zbog zahetva za uređenjem tržišta poljoprivrednih proizvoda najavljen je sastanak sledeće nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari