Poljoprivrednici ipak na sastanku u Vladi Srbije 26. jula, prisustvuju i Vučević i Brnabić 1foto (BETAPHOTO/ANA SLOVIĆ)

Ujedinjena udruženja poljoprivrednika Srbije, koja su pre neki dan odbila sastanak sa predstavnicima vlasti, saopštila su da je sastanak sada zakazan za petak, 26. jul.

S obzirom da je došlo do promene i da će sastanku prisustvovati predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić i premijer Miloš Vučević, poljoprivrednici su prihvatili poziv na sastanak koji će početi u 13 časova.

Pored njih, sastanku će prisustvovati i ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović.

Podsećamo, oni su prvobitno odbili sastanak jer je najavljeno da se Brnabić i Vučević neće pojaviti na njemu, što je bio jedan od njihovih zahteva.

Ujedinjena udruženja poljoprivrednika Srbije predstavljaju Udruženje poljoprivrednih proizvođača Srbije, Iniijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, Savez udruženja poljoprivrednika Banata i Udruženje poljoprivrednika Aradac uz podršku Novoseljanskih paora, Banatske crnice Nova Crnja i Dolovačkih paora.

Ovi poljoprivrednici traže ispunjenje dogovorenog, a to je slobodno tržište, 17.000 subvencije za sertifikovano seme, kao i gorivo bez akcize. Takođe i ukidanje zabrane od 400 litara dnevnog sipanja, a 17.000 da krene sa isplatom od 1. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari