Poljoprivrednici iz Subotice privedeni na razgovor u BIA: "Ovo je pritisak kako bi se prestalo sa protestima" 1Foto: Danas

Poljoprivrednici koji i danas blokiraju Ipsilon krak u Subotici pozvani su na razgovor u pristorije Bezbednosno-informativne agencije u ovom gradu. Damir Perčić iz Udruženja poljoprivrednih proizvođača Subotice je priveden jutros oko 9 sati jer se nije odazvao pozivu.

Njegova dvojica kolega, Miroslav Matković i Marinko Kujundžić, odazvali su se ranije pozivu i takođe su bili na ragovoru u BIA.

Poljoprivrednici su danas nastavili protest i blokadu puteva pošto nisu dobili nikakav odgovor od Vlade na svoje zahteve. Oni su tražili od Vlade da im se odgovori u roku od 24 sata ili nastavljaju proteste.

Umesto odgovora od premijera Miloša Vučevića, iz Beograda su stigli pripadnici BIA, koji su na razgovor odveli istaknute poljoprivrednike i predsednike udruženja koji protestuju u Subotici.

Na razgovor je išao i Laslo Toldi iz Kluba proizvođača Čantavir, koji je sa članovima svog udruženja planirao da se pridruži protestima.

Mileta Slankamenac iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije i sam je ranije pozivan na razgovore u BIA, a kako ističe, poslednji put im je poručio da se više bave uzrocima, a ne posledicama.

– Protesti su posledica nečeg lošeg i ne treba time BIA da se bavi, nego da se zapitaju zašto se to dešava. Ovo je kao 1945. godina, istorija nam se ponavlja. Privode se ljudi koji žive normalnim životima. Sigurno da su ti razgovori pritisak na poljoprivrednike da protesti prestanu, ali opet ponavljam, treba se baviti time zašto je do njih došlo. BIA je vojska, njima se nešto naredi i oni to izvršavaju. Treba pitati one koji su im naredili da to rade, zašto funkcinišu na ovakav način – rekao je Slankamenac.

Oko sedamdesetak poljoprivrednih proizvođača sa pedesetak traktora blokiralo je Ispilon-krak u ponedeljak kod Subotice od 12 do 14 časova, a zatim od 15 do skoro 18 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari