Poljoprivrednici nezadovoljni uvozom paradajza održali protest ispred ministarstva

Ostavite komentar


  1. Onaj sto kaze da je proizvodjacka cena paradajza 25 dinara jednaka je je budala kao i ovi sto su dozvolili uvoz paradajza po 11 dinara.Ne raste paradajz na 10-om spratu u Beogradu pa da vi pricate o njemu seljacine politicarske.Taj koga proizvodnja kosta 25 dinara neka se prebaci u politiku-NIJE paradajz za njega.

    1. @Djole : Šta li si hteo sa kažeš ?
      A i administratoru svaka čast !

      1. Da prevedem za polupismene poput tebe-PROIZVODNJA paradajza ne kosta toliko,a drzava ne treba da dozvoli uvoz po damping cenama-jel jasno??E jadna majko…

        1. Druze plata gradjevinca u albaniji je 150 e , znas li ti kolika razlika u standardu izmedju Al i Srbije pa tako i proizvodnja paradajza. Kod nas skuplja struja, nafta, seme, zastita, najlon za plastenike, radna snaga , SVE.

  2. Podpisujući sporazum o trgovini sa Albanijom Vučić je,upravo,naveo ovo što se sada vama dešava;uvozi se paradaiz iz Albanije,a domaći bacajte u đubre,ovo je viši državni interes?Kada ste ih glasali niste razmišljali da su lažovi,prevaranti,pljačkaši,kriminalci……

  3. Aleksandar Vučić je direktno odgovoran za propast srpske poljoprivrede. Cilj je uništiti seljaka da bi se preko uvoza životnih namirnica ostvarila kontrola nad narodom.

    1. Ako ne možemo proizvoditi jeftinije od ovih što ga voze preko hiljadu kilometara kaže:

      onda je srpska poljoprivreda zaslužila da propadne…

    2. Odgovoran je on za propast svake domaće proizvodnje. Domaće firme izbacuje iz igre bezočnim subvencionisanjem stranih kompanija. Domaće privrednike hapsi, a stranim se klanja i sve poklanja.

  4. mili moji nije bavljenje poljoprivredom proizvodnja paradajza vec pravljenje svih mogucih soseva i izvoz istih.. i neka bude paradajz 11 din kg ali skupi nemacki sosevi kostaju u nabavci ne maloprodaji 100 do 200 din za 0.25 kg ..zaj mazanje ociju poljoprivrednicima vec ih naucite da prave sos za izvoz..a to zahteva zadrugarstvo i ulaganja projekte..i nemci uvoze isti paradajz verovatno po istoj ceni ali boljeg kvaliteta pa ne kukaju..zasto uvezu 10 slepera paradajza izvezu 3 tone sosa i nenormalno zarade..

  5. Prema sporazumu Mali Šengen koji je potpisan prošle godine roba iz Albanije stiže bez provera i bez carine..Vučić je tada izjavio da je taj Sporazum dobar je će „PARADAJZ IZ ALBANIJE STIĆI SVEŽIJI DO SRBIJE“. Vučić ne brine za Srpskog proizbodjača nego za Albanskog…Dok se poljoprivrednici sa traktorima ne dignu na BG nama nema spasa…

  6. Kad su „žuti“ davali 12000 din subvencije po hektaru i onda je bilo onih koji su prigovarali kako je u Mađarskoj i Hrvatskoj 300€,a sad 4000, i to 2 u novcu (a i to kasni) a 2 u repromaterijalu i svi zadovoljni!

Ostavite komentar


Ekonomija

Odgovor kompanije Rio Tinto na tekst objavljen u Danasu 9

Odgovor kompanije Rio Tinto na tekst objavljen u Danasu

Kompanija Rio Tinto odgovorila na navode objavljene  u tkestu „Đorđević: Neki fakulteti rade za Rio Tinto, za njih je sve zeleno“ koji je dnevni list  „Danas“ objavio u štampanom izdanju od  27. jula 2024. godine. U nastavku odgovor prenosimo u celosti.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.