Ministarstvo uputilo dva poziva na sastanak: Zašto su ih poljoprivrednici odbili? 1foto FoNet Ana Paunković

Ujedinjena udruženja poljoprivrednika odbila su dva poziva na sastanak od strane Ministarstva poljoprivrede jer im je, kako tvrde, ponuđeno da sastanku ispred Vlade prisustvuju ministar Aleksandar Martinović i savetnik Predsednika Vlade Danilo Golubović.

Kako pojašnjavaju, poziv na sastanak bio je upućen za sredu 24. jula, a razlog za odbijanje je to što je u subotu dato obećanje da će se upriličiti sastanak kojem će ispred institucija Republike Srbije prisustvovati predsednik Vlade Miloš Vučević, ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović i predsednica Skupštine Ana Brnabić.

„Takođe naše insistiranje je i da sastanku prisustvuje i ministar finansija Siniša Mali“, kažu poljoprivrednici.

Stoga je, kako dodaju, usledio sledeći odgovor Vladi Srbije.

„S obzirom da je predlog dogovora o sastavu učesnika sastanka od subote između predstavnika Vlade RS i predstavnika Ujedinjenih udruženja poljoprivrednika Srbije izneveren, smatramo da nismo ni u kakvoj obavezi prihvatanja bilo kakvog drugog sastanka u bilo kakvom drugom formatu od prethodno traženog. Očekujemo da nam dostavite u roku od nekoliko dana termin sastanka u ranije dogovorenom okviru, sa prisustvom Premijera, ministra poljoprivrede, ministra finansija i Predsednice Narodne Skupštine RS Anom Brnabić“, poručili su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari