„Sad su protesti odjednom ‘politizovani’, kad nemaju argumente“: Zašto poljoprivrednici ne veruju u obećanja ministarke Tanasković?

Ostavite komentar


  1. ŠTO SE TIČE ZEMLJE TO JE UREDU ALI DATI SUBVENCIJU ZA KRAVE KOJE DAJU 10 LITARA MLEKA TO NIJE !

  2. Glavna stvar je državna politika za mleko , jer sigurna i isplativa cena mleka , uz državne subvencije naravno , dovodi do povećanja proizvodnje ne samo u poljoprivredi , već i šire , jer za krave treba ratarskih kultura , za koje opet treba mehanizacije hemije …. , a raste i proizvodnja goveđeg mesa i prerađevina i dobija se kvalitetno prirodno đubrivo za njive . Zato Srbija ne sme kupovati nemačko , hrvatsko , mađarsko … mleko , pogotovo ne u prahu iz njihovih rezervi , a srpske krave da završe u klanicama . Moj komšija mnogo uložio i počeo proizvodnju mleka sa osam krava sa ciljem da je poveća , ali zbog neisplativosti prodao krave i kopao kanale i radio druge fizičke poslove posle toga i na kraju umro , a svuda u svetu svaka krava donesi zaradu, osim u Srbiji

  3. Zato sto je samo malo srafce u izrazito agresivnom rezimu malog aleka.
    A navedeni se maksimalno trudi da ni slucajno ne izgovori istinu.

  4. Agrokartice se ne izdaju već godinu dana,a odnose se samo na NIS-ove pumpe.Nekim poljoprivrednicima je prva takva pumpa na 50 km,a ograničeno dnevno može da se kupuje.Potpisano je gorivo bez akcize na svakoj benzinskoj pumpi.
    Država lepo napravi čipovane kartice na kojima svako dobije samo onoliko goriva koliko mu pripada da može da kupi na svakoj benzinskoj pumpi bez akciza i nema ni bojenja dizela,ni dodatne administracije oko refrakcije.

  5. A sto se laže da su sve subvencije isplaćene,pa nisu…
    Stočari u većini nisu dobili na tovna grla,krave dojilje i ovce!!!

  6. Ministarka govori rečnikom radikala. Pokušava da kopira Brnabićku i Simu Spasića. Odakle joj pravo da izgovori „politizovana“ reakcija. Samo članovi SNS imaju pravo da se bave politikom?

  7. Evo ministarka posto sam se ja bavio bojenjem nafte da vam objasnim da nismo hlupi toliko koliko mislite vi.20 tona nafte se oboji za 10 sekundi.u cisternu koja je vec nasuta dizelom se doda dec hemikalije i to je to .tako da lazes ali jako lose!

  8. Žito po kilogramu 15 do 16 din….gde to ima?….a cena vekne hleba ???? ….a silosi puni od prošle godine ?????

  9. Jedina odbrana nesposobne vlade jeste da kazu kako je stvar ispolitizovana. I gnusne lazi kako je vlada nesto dala.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.