"Rekli su nam da je traktor u Beogradu sramota za Srbiju": Poljoprivrednici pozivaju na skup podrške paorima u Novom Sadu u nedelju 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Ujedinjena udruženja poljoprivrednika Srbije pozvala su građane u nedelju 29. septembra da ih podrže na „poljoprivredno-seoskom skupu“ koji će održati u Novom Sadu.

Oni su pozvali: „Poljoprivrednike, građane, S.A.N.U. i ostalu stručnu javnost (agroekonomiste, agroanalitičare, univerzitetske profesore…), PROGLAS, organizatore proizvodnje poljoprivrednih proizvoda, bivše i sadašnje poslanike u Skupštini Republike Srbije, bivše i sadašnje članove Vlade Republike Srbije i sve one koji su bar jednom bili: na njivi, u voćnjaku, u povrtnjaku, u plasteniku, u štali, u kokošinjcu, svinjcu i slično“.

u nedelju u 12:01 sati na platou ispred Banovine u Novom sadu oni pozivaju na polemiku u vezi tema: „Selo i poljoprivreda u Srbiji: Gde smo pogrešili?, Šta dalje raditi?“.

„Duže od dve godine u više navrata maltretiramo naše sugrađane blokadama i protestima u nadi da ćemo institucijama i javnosti predočiti naše probleme, pomeranja ka boljem su mizerna! Nevidljiva. Srpska poljoprivreda je na umiranju!

Traktor srpskog seljaka ne može u srpsku prestonicu Beograd, obrazloženo nam je da ugrožavaju bezbednost republike Srbije i sramota su za Srbiju pred stranim delegacijama koje dolaze u Beograd! Novi Sad je bar do sada pokazao da se ne stidi! Iz tog razloga je skup u Novom Sadu!“, poručuju poljoprivrednici.

Ujedinjena udruženja poljoprivrednika Srbije čine Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, Udruženje poljoprivrednih proizvođača Subotice, Savez udruženja poljoprivrednika Banata, Udrženje poljoprivrednika Aradac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari