Tanasković: Poljoprivrednici će moći odjednom da preuzmu celokupnu količinu subvencionisanog dizela

Ostavite komentar


  1. Ministarka treba da zna da velike količine evrodizela nisu dobre zbog bezbednosti da se čuvaju mogućnost požara , nije dobro da se čuva duže evro dizel zbog gubitka kvaliteta goriva . Ministarka treba i da zna da nisu svi poljoprivrednici dobili subvencije za 2023. godinu . Sistem eagrara je pravio greške i za najmanju grešku subvencije nisu isplaćivane . Greške su nastajale u komunikacijama lokalnih trezora sa eagrarom i katastra sa eagrarom i zbog menjanja podataka u katastru zbog naknadnih ažuriranja .

  2. Od kad su uveli eagrar sve je sjajno,čekaš 8 meseci subvencije,pomognu ti prolećnu setvu u oktobru,sistem brljavi svake nedelje,pustebu rad neku opciju i onda čekaju žalbe da vide šta ne radi kako bi unapredili sistem,polovima računa za gorivo ne prolazi u sistemu,ne možete da kucate decimalne cifre u prijavi,i ko zna koliko svinjarija još ima.Dok su u trezoru tri žene kucale ručno,sve je bilo bez greške,novac smo dobijali do 15 aprila,svaki problem se rešavao na licu mesta.Ispada da su dve cure i jedna baba brže i preciznije od njihove digitalizacije.

  3. Kako ne razumeju da nam sve subvencije uzmu zakupodavci i prodavci mehanizacije. Što više povećavaju
    subvencije sve su skuplji zakupi i mehanizacija. Dosta više sa subvencijama, dajte nam cene za naš proizvod . Jedino će taj novac ostati u rukama poljoprivrednika.

  4. Šteta što ona nije premijer,nju sapliće ona sa lošom lamelom,nas digitalizuje a ona baguje u svakoj situaciji.Ana je nesposobna,da bi onaj došao do izražaja,prelista pa zablista i sutra nema pojma šta je pričao. Tanasković da kaže kada je valuta da krene prolećna setva,dok mi pokrpimo traktore,gume,sejačice.Novce nemamo na nju se čeka ili da idemo ponovo na blokade.

  5. 100 литара по хектару, за орање, тањирање, дрљачење, да не помињем сетву, ђубрење, прскање, и тд. И то све са 100 лит, лепо.

Ostavite komentar


Ekonomija

Damir Perčić, subotički paor kog je BIA privela na informativni razgovor: "Zbog suše sam u minusu 15.000 evra, a optužuju me da sam hrvatski špijun" 9

Damir Perčić, subotički paor kog je BIA privela na informativni razgovor: „Zbog suše sam u minusu 15.000 evra, a optužuju me da sam hrvatski špijun“

Poljoprivrednik iz Subotice Damir Perčić, koji se poljoprivredom bavi 37 godina, demantovao je danas da je "hrvatski špijun" koji podstiče proteste, kako su ga optužili provladini mediji, rekavši da u njima učestvuje, jer je suša uništila najveći deo prinosa, a država nije ispunila ni prošlogodišnja obećanja o subvencijama.

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.