Poljoprivrednici tvrde da je odgovor Ministarstva laž: Uputili su nam poziv na sastanak tek nakon najave protesta 1foto FoNet/Kabinet

Iz poljoprivrednog udruženja „Složni Pidikanci“ iz Bavaništa za Danas kažu da je demanti Ministarstva poljoprivrede „laž“, te da je njihov poziv za sastanak došao juče, nakon njihove najave protesta.

Ministarstvo poljoprivrede danas je saopštilo da je poljoprivrednicima uputilo poziv na sastanak, ali iz udruženja Složni Pikadinci kažu da su to uradili kasno i da nisu uputili konkretan poziv.

„Mi u jučerašnjem mejlu nismo tražili sastanak, već smo ih obavestili da zbog toga što nije ispoštovan dogovor ljudi žele radikalizaciju i da će izaći na proteste“, navode oni.

Ministarstvo je, kako naglašavaju, tek nakon njihovog obaveštenja, uputilo poziv juče oko 14 časova za sastanak poljoprivrednicima.

„Na sastanku koji je održan 5. juna dogovoreno je da se sledeći sastanak održi u roku od sedam do 10 dana“, podsećaju oni.

Iz tog udruženja navode da je taj novi sastanak zatražen mejlom 12. juna, na šta nisu dobili odgovor iz Ministarstva.

„Zbog toga su poljoprivrednici odlučili da radikalizuju delovanje“, kažu iz ovog udruženja.

Oni ukazuju i da Ministarstvo ni juče čak nije poslalo konkretan poziv za sastanak, već je obavestilo da će se sastanak održati do kraja ove nedelje.

„Ovih sedam udruženja će nakon zajedničkih konsultacija odlučiti o daljim koracima“, zaključuju iz ovog udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari