Poljoprivrednici započeli miran protest, traže smenu Martinovića 1Foto: Mileta Slankamenac

Brojni poljoprivrednici i poljoprivredna udruženja okupili su se danas u 10 časova u svojim mestima i parkirali traktore pored puteva u znak protesta zbog neispunjenih zahteva.

Osim subotičkih poljoprivrednika koji su protestovali i u ponedeljak, danas su pord puteva, ali bez blokada, izašli i paori iz Kuzmina, Zrenjanina, Čelareva, Bačkog Petrovca, Bačke Palanke, Kikinde, Nove Crnje…

Kako su naveli to rade kako bi pokazali nezadovoljstvo i u znak podrške subotičkim poljoprivrednicima koji u 11 časova imaju sastanak u Ministarstvu poljoprivrede.

Na sastanku bi trebalo da bude ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović, kao i predstavnici Uprave za agrarna plaćanja.

Poljoprivrednik iz Subotice Miroslav Matković za Danas poručuje da očekuju, pre svega, razumevanje.

„Očekujemo da nas razumeju, da shvate da smo stigli u bezizlaznu situaciju. I dražava ako nešto ne preduzme, biće sve manje i manje poljoprivrednika“, upozorava on.

Isto navodi i poljoprivrednik Marinko Kujundžić, koji, takođe, očekuje razumevanje.

„Mi imamo ista četiri zahteva i sa njima i danas idemo na sastanak. Očekujemo pozitivan odgovor i da će država da prepozna naš problem“, poručuje on.

Dalje korake, kako su rekli za Danas, razmotriće u zavisnosti od ishoda tog sastanka.

Oni žele da im se ispune zahtevi, ali i kadrovske promene.

„Uz svima poznate zahteve, traži se i ostavka ministra Aleksandra Martinovića“, poručili su.

Podsećamo, nekolicina poljoprivrednika privedena je u utorak na razgovore u Bezbednosno informativnu agenciju (BIA).

To se desilo baš kada su oni najavili proteste, nakon čega su odloženi. Poljoprivrednici iz Subotice nameravali su da blokiraju Ipsilon krak u ovom mestu.

Na razgovor je išao i Laslo Toldi iz Kluba proizvođača Čantavir, koji je sa članovima svog udruženja planirao da se pridruži protestima.

Nakon toga su dobili poziv za današnji sastanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari