Poljoprivrednici zatražili sastanak u Kisaču, odgovor iz Vlade očekuju do kraja dana 1Foto: Pixabay/VillainGroup

Deo poljoprivrednih udruženja iz Vojvodine zatražio je novi sastanak sa predstavnicima vlasti u Kisaču, a obećano im je da će danas do kraja dana dobiti tačan datum za sastanak, potvrđuje za Danas predsednik Udruženja poljoprirednika Subotice Miroslav Matković.

On kaže da su novi poziv poslala Ujedinjena udruženja poljoprivrednika Srbije, koja predstavljaju Udruženje poljoprivrednih proizvođača Srbije, Iniijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, Savez udruženja poljoprivrednika Banata i Udruženje poljoprivrednika Aradac uz podršku Novoseljanskih paora, Banatske crnice Nova Crnja i Dolovačkih paora, u subotu i da im je obećano da će do kraja današnjeg dana da im bude javljeno kada će sastanak biti, a de će biti najkasnije do srede.

„Mi smo zatražili da sastanak bude u Kisaču, pošto samo tamo završili novembarske proteste“, objašnjava Matković.

Prema njegovim rečima, zatražili su da dođe bivša premijerka Ana Brnabić, sadašnji premijer Miloš Vučević i ministar poljoprivrede Aleksandar Martinović.

„Mi smo se prošle godine dogovorili i nešto je samo dogovoreno, a nešto je potpisano i nas zanima zašto se sa time odugovlači. Mi smo voljni da objasnino i novom ministru i premijeru šta je dogovoreno, ali nismo dobili poziv, dok su brojna druga udruženja dobijala pozive. Mi se pitamo da li nas oni kažnjavaju zbog nečega“, pita Matković.

Podsećamo, ovi poljoprivrednici traže ispunjenje dogovorenog, a to je slobodno tržište, 17.000 subvencije za sertifikovano seme, kao i gorivo bez akcize. Takođe i ukidanje zabrane od 400 litara dnevnog sipanja, a 17.000 da krene sa isplatom od 1. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari