Pomoć Vojvodine od 50 miliona dinara opštinama u Republici Srpskoj 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Ugovore o novčanoj pomoći Pokrajinske vlade Vojvodine od 50 miliona dinara opštinama Lopare i Milići u Republici Srpskoj su danas potpisali direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Aleksandar Đedovac i načelnici opština iz RS Rade Savić i Marko Savić.

Pokrajinska vlada je saopštila da je tom prilikom pokrajinski sekretar Vojvodine za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić rekao je da je opštini Lopare namenjeno osam miliona dinara za finansiranja izgradnje vodovoda, a 42 miliona dinara su za izgradnju proizvodne hale u poslovnoj zoni Podgora u opštini Milići.

„Finansiranje izgradnje vodovodne mreže u opštini Lopare doneće boljitak za oko 1.000 građana naselja Priboj, koji će na ovaj način rešiti problem vodosnabdevanja i dobiti vodu za piće“, istakao je Sofić.

On je naveo da će pomoć Milićima za izgradnju poslovne hale u industrijskoj zoni doprineti većoj zaposlenosti i rastu standardu stanovništva što je cilj podrške.

To je druga faza pomoći Pokrajinske vlade Milićima – dodao je Softić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari