Poništena odluka Evropske komisije da Epl isplati Irskoj 13 milijardi evra za porez

Ostavite komentar


  1. Vestager je bila vrlo kompetentna ali Irska nije htela da primi novac da koncern ne bi otisao odatle! Koja konfuzija u EU! Ovako vise ne moze dalje. Nije dovoljna samo monetarna unija nego i poreska jer inace ode sve!

    1. Nije tacno. Ovo je cin otplate duga Amerikancima za izbor predsednika Evrogrupe, irskog ministra ekonomije Donahjua.Flagrantan dokaz da je Eu jedna birokratska druzina koja radi samo na procenat.
      I jos jedan poraz ili ustupak Makrona Merkelovoj, jer Vestager je miljenica francuskog predsednika.

      1. Nazalost samo delimicno tacno. Ustupak Macrona Merkelovoj/CDU je izbor ex ministarke odbrane Nemacke von der Leyen/CDU koja za sta god se uhvatila upropastila je, na najvazniju poziciju u EU! I sada ona izbacuje balone vruceg vazduha sva nasminkana i nasmejana u stilu 750 mlrd € od cega 2/3 poklon a ostatak kredit i to sve na racun prvog u istoriji zaduzenja EU. Srecom stedljiva cetvorka (NL, A, DK, S) nece pristati na to ili ce bar iznos biti urazumljen kad vec von der Leyen nije!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.