Sindikat Zastavine Fabrike automobila dobio je informaciju od nadležnih u Ministarstvu ekonomije da je sporna, po nekima i skandalozna privatizacija Zastave Partner – poništena. Podsetimo da je Zastava Partner, firma koja se bavi procenom imovine i kapitala, i koja ima dvoje zaposlenih, a raspolaže sa 150 kvadratnih metara zakupljenog poslovnog prostora u novoj Zastavinoj upravnoj zgradi, lociranoj usred kruga Fabrike automobila, prodata na nedavnoj aukciji ovdašnjem biznismenu Gvozdenu Jovanoviću za bagatelnih 150.000, odnosno po ceni od 1.000 dinara po kvadratu.

Ovdašnja javnost bila je i zatečena i neprijatno iznenađena najpre cenom po kojoj se, uoči dolaska Fijata u Zastavu, (ras)prodaje Zastavina imovina, ali i činjenicom da se poslovni prostor u krugu Fabrike automobila prodaje pred potpisivanje ugovora sa Fijatom, koji će već nakon 29. septembra preuzeti jedinu domaću auto-firmu. Kragujevačka javnost spekuliše da je Zastava Partner privatizovana da bi poslovni prostor koji je ta firma koristila bio preprodat Fijatu, po znatno višoj ceni, naravno, od one za koju je kupljena.

Reagujući na ovakvu privatizacionu rabotu u Zastavi, koja je mogla da ugrozi skorašnje potpisivanje ugovora sa Fijatom, Sindikat Fabrike automobila zatražio je prošle nedelje da se privatizacija Zastave Partner poništi, te da se utvrdi odgovornost nadležnih u Zastavi i Agenciji za privatizaciju, bez čijeg znanja i saglasnosti nije mogla da bude organizovana aukcijska prodaja te Zastavine firme.

– Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Nebojša Ćirić, obavestio me je da je u Agenciji za privatizaciju poništena privatizacija Zastave Partner, što je dobro. Mi ćemo, međutim, i dalje insistirati da se utvrdi odgovornost svih onih koji su učestvovali u ovakvoj privatizaciji – rekao je za Danas predsednik Sindikata fabrike automobila Zoran Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari