Ponovno pokretanje proizvodnje u Fijatu moguće 7. jula?

Plaćeno odsustvo zaposlenima u kragujevačkom Fijat Krajsleru produženo do 3. jula

Ostavite komentar


  1. Nemojte da lažete narod. Fiat nema nikakvu prodaju ni pre Korona virusa, a sada je nikakva. Firmu još drže državne subvencije koje redovno pristižu za plate. Fiat vodi firmu bez dinara u Srbiji.

  2. Pocece „Kad na vrbi zasvrbi“! Sto bih i ja voleo da ne radim, a primam mesecno 30000 dinara, kao sto primaju obicni radnici Fiata, a za poslovodje da ne pricam (40000 i vise). Ne radis, a primas 65% plate, dok sa druge strane za to vreme radis privatno i uzimas jos jednu platu. I tako vec skoro pola godine. Lezi ‘lebe da te jedem. Pa to samo u Srbiji ima. Cirkus.

  3. Fiat ne mora uopšte da radi dok je ova vlast na čelu. Radnike plaća država i Fiat bukvalno nema nikakve troškove i zašto bi radio? Zato su već 10 godina kod nas sa samo jednim modelom.

  4. FIAT-Chrysler uopste nije sigurno da ce dobiti saglasnost komesarke EU Vestager za fuziju saPSG-om! O novom modelu govore samo radnici sto uopste nije merodavno! Umesto da se Vlada aktivno ukljuci kao vecinski suvlasnik i povede obavezujuce razgovore sa rukovodstvom o planovim za buducnost, ona spava i prazni budzet potpuno neosnovano iako je za svako radno mesto svojevremeno bilo iz budzeta donirano po 10.000 €. Ugovor je i dalje skriven a Vlada apsolutno nesposobna i paralizovana da bilo sta uradi u korist drzave! Pa zsto oni postoje i placamo ih iz budzeta? Zasto odobrava?

  5. Auto industrija u svetu doživljava krah i bilo bi pravo čudo da Fijat uopšte nastavi proizvodnju u Srbiji. Radnici bi morali šire da razmišljaju i na vreme traže drugi posao.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.