Ponuda za Komercijalnu banku samo 395 miliona evra

Najviše novca za vodeću državnu banku nudi AIK Miodraga Kostića

Ostavite komentar


  1. Banka ima visoku dobit, a Drzava hoce da je proda ispod knjigovodstvene vrednosti. Anagazovan je savetnik Djelic, koji je „pronasao“ tri zainteresovane banke koje vec posluju u Srbiji i za taj :pronalazak“ ce biti dobro placen. Izgleda da ministar Mali sa ekipom nije u stanju da izvede celu proceduru, koja treba da dovede do gubitka za nase javne finansije. Da nije tuzno, bilo bi smesno!

  2. ..imovina drzavnog vlasnistva namerno se obara u poslednjih 5 godina za vreme vladavine sns propalica da bi se opljackali radnici..Tako JAT Tehnika
    koja je vredela 100 milona dolara otisla je za deset puta manje ..Galenika isto , Budimka i ko zna jos sta..Zato i necudi otkud to da se komercijalna koja vredi jednu milijardu otisne za tri puta manju..

    1. U vreme vladavine Demokratske stranke upropašćene su brojne naše banke od Agrobanke, Univerzal banke, Privredne banke, Metals banke….

  3. Moramo li prodati tu banku ?? Bas se ne razumem u to, ali se pitam zasto Srbija MORA bas sve vazno da rasproda, cesto budzasto ? Da li to sve zemlje moraju da ostanu bez icega u korist par mocnika ili nekoliko drzava ?
    Banke, privreda, poljoprivreda, zemlja, rude, vode,sve to ode tudjima! Prosecan covek to ne razume i uzasnut je !

    1. Mora da proda zato sto nemamo humane i postene ljude na vlasti i drzavnim preduzecima, vec lopurde i ljude gladnih ociju kojima je sve malo. Eto zato

  4. Nisam ekomista, već pravnik.No zdrava logika mi nameće zaključak.o“ neophodnosti “ države da krene sa tenderima za prodaju Komercijalne banke .
    Jer prodaje se nešto., prihvata se kupac koji hoće da kupi nešto , što mnogi nece!
    Uz svu ,“ glumu “ dovoljno.ne upućene guvernerke N.Banke , izgleda da gori pod nogama ,za prodaju Komercijalne banke .
    Nadam se da o istom.nece upetljsvsti svoje duge prste Predsednik., koji zna da sabira ali slabo i da matematički umanjuje , tj. oduzima .
    Zaključak …:Banka se mora prodati , još fali Paraf Plsgijatora, da bi posao mogao da počne .
    Zar ne ?
    ,,,,

  5. Nema tu šta da se gleda, Komercijalna banka je uništena zahvaljujući stručnjacima iz i oko SNS. Ima loše plasiranu aktivu odnosno potencijal da joj se uskoro u bilansu pojave nenaplativi krediti, izraubovana je po svakom osnovu jer se njome gazdovalo nedomaćinski. Naprednjaci su mislili da to upakuju u šarene oblande i da se isvuku iz toga ali izgleda da je svima jasno da je Komercijalna banka samo mačka u džaku. Kostić ima računicu da je kupi jer kupuje bazu klijenata i može da ukalkuliše rizik od sloma, ostali to ne žele da rade jer im je jeftinije da sačekaju slom Komercijalne pa da klijente pokupe džabe dok Kostić nema taj luksuz već mora da parira velikim bankama ako misli da opstane.
    Kako bilo, mislim da nakon ovoga vlast sa predsednikom mora podneti ostavku i mora biti krivično procesuirana ali ih vadi to što Srbija nema republičkog javnog tužioca.

  6. Da Guvernerka, kojim slučajem, radi u nekoj ozbiljnoj svetskoj finansijskoj instituciji, ili u nekom investicionom fondu, momentalno bi dobila otkaz zbog pogrešne procena i preplaćivanja akcija Komercijalne banke. Ovako, to ćemo „pokriti“ mi, gradjani, i nikom ništa. Idu novi izbori, i prilika da se obezbedi vlast za narednih 5 godina.

    1. Dodao bih samo da se guvernerka posebno dobro razume u vrednost zlata, zato ga je kupila po najvišoj ceni.

    2. Sad će ispasti da branim Jorgovanku ali:
      1.Ako prodavac ima put opciju, znači da je cena po kojoj će prodavac prodati unapred poznata, tako da JT nije imala šta da preplaćuje, već samo da uspuni obavezu.
      2.NBS uvek kontinuirano kupuje zlato tako da eealno ne može ni da ga potplati ni pretplati.
      3.Ostrašćeni komentari bez predznanja koji se odnose na ličnosti (iako su isti potpuni diletanti) a ne na truli sistem će ostaviti partokratiju netaknutu i posle AV dovesti novog AV i njegove satrape.

  7. naravno da treba da se proda…napumpana tvorevina sa 2800 parazita,uz cast izuzecima..uz svo laziranje FI od strane izvrsnog odbora za koji niko nije odgovarao…treba je prodati i za manje para, jer niko od kadra ne zasluzuje da radi u bankarstvu..

    1. Iz vašeg komentara se vidi da ste vrsni poznalavac bankarskog sistema Srbije i prilika u istom… a ne manjka vam ni znanja iz makroekonomske politike i finansija…. Svaka vam čast…. mora da vam je Mali predavao nešto….

  8. Komercijalnu banku ne treba prodavati pogotove ne za ovu ponuđenu cenu.
    Nažalost, u ovoj zemlji nema autoriteta koji ća vlast poslušati – ima stučnih i pametnih ljudi ali se oni ne pitaju.
    Jorgovanka, Mali i Veliki i njihovi punoglavci nikad se nisu bavili finansijama, niti o tome imaju teorijska, a još manje praktična znanja.
    Jasno je da će kad tad odgovarati za pljačku i uništavanje državne imovine, ali se tada mnoge stvari neće moći vratiti ili popraviti.
    Šta činiti? Slab je izbor. Kada bi se mogli naterati na neki kurs da im se objasni šta je banka, koja je njena uloga u krizama, u razvoju, u strategij,i u sigurnosti, u investicijama…. Ali oni samo gledaju kako da se dokopaju još nekog miliončeta… za posle.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.