Popović: Početkom oktobra najveći privredni forum Srbije i Rusije 1Nenad Popović Foto: FoNet Zoran Mrdja

Ministar i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju Srbije i Rusije Nenad Popović najavio je da će 4. i 5. oktobra ove godine u Beogradu biti održan do sada najveći privredni forum Srbije i Rusije u organizaciji Vlade Srbije, Privredne komore Srbije i Ruskog eksportnog centra, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Popović je rekao da je iz Ruskog eksportnog centra najavljeno da će na ovom forumu učestvovati više od 100 kompanija iz te zemlje.

„Radi se o najmoćnijim ruskim kompanijama iz oblasti infrastrukture, energetike, poljoprivredno-prehrambenog sektora, hemijskog kompleksa, trgovine, informacionih tehnologija, a biće prisutne i najveće ruske banke“, najavio je Popović.

Kaže da očekuje potpisivanje brojnih sporazuma i dogovora o saradnji između srpskih i ruskih kompanija.

„Ovaj forum je prilika da naše kompanije predstave svoje proizvode i usluge koje bi mogle da pronađu svoje mesto na ruskom tržištu. Istovremeno, ovo je šansa da naša država i privreda predstave svoje investicione potencijale najvećim ruskim državnim i privatnim kompanijama koje žele da povećaju svoje prisustvo na tržištu Srbije“, ocenio je Popović.

Konstatujući da ekonomski odnosi Srbije i Rusije imaju stalan rast i da se neprestano otvaraju nove perspektive za razvoj odnosa dve zemlje u svim oblastima, najavio je da će Vlada Srbije u budućnosti najviše raditi na sistemskoj podršci srpskim kompanijama da u većoj meri budu prisutne na ruskom tržištu.

Podsetio je da Srbija i Rusija imaju potpisan bescarinski sporazum koji srpskim preduzećima omogućava da praktično sve što proizvedu izvezu u Rusiju bez carina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari