Sastali se Popović i Rešetnjikov, o čemu su razgovarali? 1Foto: Vlada Srbije

Posle dužeg vremena sastali su se predsedavajući Međuvladinog rusko-srpskog komiteta za trgovinu, ekonomsku, naučnu i tehničku saradnju, u Moskvi 13. avgusta. Kako je saopšteno, ovo je drugi koordinacioni sastanak održan u toku ove godine.

Reč je o sastanku ministra bez portfelja zaduženog za međunarodnu ekonomsku saradnju Nenada Popovića sa ministrom za ekonomski razvoj Rusije Maksimom Rešetnjikovim.

Kako je saopšteno iz Popovićevog kabineta, srpski ministar je istakao da između Srbije i Rusije ostaju čvrsti partnerski odnosi i poslovni kontakti u oblastima energetike, saobraćaja i infrastrukture.

Ministar Rešetnjikov je ocenio da postoji potencijal za pokretanje novih projekata u oblasti zdravstva i visokih tehnologija, i podsetio na značaj delovanja kroz Rusko-srpski poslovni savet, navodi se.

Na sastanku je razgovarano o pripremama za prošireni sastanak Međuvladinog komiteta, koji će se održati u Rusiji do kraja ove godine.

Takođe, dogovoreno je da se održi 20. jubilarni sastanak komiteta uz učešće predstavnika privrede i relevantnih resora dve zemlje, što će omogućiti definisanje dugoročnih planova i zadatka komiteta i evidentirati dogovore vezane za rešavanje praktičnih pitanja srpskih i ruskih kompanija.

U planu je, kako je rečeno na sastanku, razmatranje uslova za proširenje saradnje u oblastima turizma, zdravstva i visokih tehnologija. Ministar Popović naveo je da imamo zajednički cilj – povećanje trgovinskog prometa između naših država, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari