Popović (SSP): Beograđani bi danas imali dve linije metroa da je nastavljen projekat iz 2012. 1foto: A.K./ATAImages

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mile Popović ocenila je danas da bi Beograđani već imali dve linije metroa da je projekat iz 2012. godine nastavljen.

„Nijedna evropska prestonica nije imala ‘kompletne idiote’ na vlasti, pa da zaustave već urađen plan za metro, za koji su glasali svi odbornici u Skupštini grada Beograda i zamene ga za drugi, koji stalno menjaju, a koji dovodi u rizik vodoizvorište grada, čije linije spajaju projekte investitora, a ne građane“, navela je Popović u saopštenju.

Popović je reagovala na izjavu ministra infrastrukture Gorana Vesića koji se, po njenim rečima hvalio „nakaradnim“ projektom metroa.

Poručila je Vesiću da o Beogradu treba da ćuti, a ukoliko ga pominje, treba da se izvini građanima što je grad u betonu i „prevrtljivim“ kockama bez zelenila.

„Mogao bi da se izvini Beograđanima što danas nemaju metro, još dva mosta, fabriku za preradu otpadnih voda, reciklažni centar za otpad, nove vrtiće i škole, što nema glavnu autobusku i železničku stanicu, što je nezakonito u sred noći srušen kvart u Beogradu, a zemljište se poklanja investitorima za gradnju kakvu požele“, kazala je ona.

Popović je dodala da Vesić treba da se izvini sugrađanima i što se ruše spomenici kulture, kao i za to što se nije ulagalo u rešavanje pitanja javnog prevoza, zagađenog vazduha, održavanje kišne kanalizacije…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari