Popović (SSP): Šapić popunjava rupe u budžetu ukidanjem amortizacije u rešenjima o porezu na imovinu 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović izjavila je danas da je gradonačelnik Aleksandar Šapić „odlučio da popuni rupe u budžetu zavlačeći ruku u džepove građana, tako što je u novim rešenjima o porezu na imovinu ukinuo amortizaciju“.

„Pošto Šapić nije na vreme doneo odluku o prosečnim cenama kvadrata po zonama u Beogradu do kraja novembra 2023. godine, svim Beograđanima je porez na imovinu u 2024. godini morao da ostane isti. Međutim, SNS se dosetio da ukine amortizaciju, pa neko ko živi u Beogradu na vodi plaća isti iznos poreza kao u 2023. godini, ali neko ko živi u kući s početka 20. veka je kažnjen i plaća u nekim slučajevima i do 26 odsto više“, rekla je Popović u pisanoj izjavi.

Popović je zaključila da je Srpska napredna stranka (SNS) „kazna za Beograđane zasnovana na glasovima ljudi koji ovde ne žive“, kao i da „ovakva vlast koja je i nelegalna i nelegitimna ne može dugo da opstane“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari