Popović (SSP): Vučić, Vesić i Mali obmanjuju građane, od fabrike za preradu otpadnih voda "ni traga ni glasa” 1Foto: FoNet/Beoinfo

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović izjavila je danas da se, nakon deset godina zamajavanja i brojnih dogovora sa Kinezima, umesto fabrike za predradu otpadnih voda u Velikom Selu, Beograđanima kao u lošem vicu sada servira priča sa Francuzima.

Povodom sednice Upravnog odbora za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda, Mila Popović ukazala da je jedina konstanta u tom projektu to što se posao dogovara bez tendera, saopštila je SSP.

Prema njenom mišljenju, Aleksandar Vučić, Goran Vesić i Siniša Mali još od 2018. godine obmanjuju ljude da se fabrika u Velikom selu gradi, a od nje, međutim, „ni traga ni glasa”.

Umesto nastavka projekta i povezivanja na Interceptor- tunel koji sakuplja otpadne vode, izgrađen za vreme dok je gradonačelnik bio Dragan Đilas, naprednjačka vlast obustavila je izgradnju i odustala od evropskih fondova za zelene projekte kako ne bi morala da poštuje stroga pravila i gradi bez kombinacija i korupcije na koju su navikli, navela je Mila Popović.

Dok se u beogradske reke svake godine izlije 60.000 olimpijskih bazena fekalija, vlast kontinuirano pokazuje potpuni nemar prema Beograđanima, stavljajući sopstvene interese i lična bogaćenja ispred zdravlja ljudi i zaštite živitne sredine. Izgovori se smenjuju, od Kineza do Francuza, ali korupcija i kriminal ostaju, a za to će odgovarati pred slobodnim institucijama, poručila je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari