Popusti uz penzionerske kartice počeli, ali one građanima još nisu stigle: Najstariji se žale na „smešno mala“ sniženja kojih u manjim mestima ni nema

Ostavite komentar


  1. obijasniti penzionerima da povecanje od 5,5% sleduje u novembru 2023.g. a povecanje u januaru od 14,8% penzioneri ce primiti u februaru 2024.g. ko doceka naravno

  2. Zajam za preporod Srbije = kartica.
    Živi bili pa videli.Odose tone plastike.

  3. Ne mogu da (po)verujem da se penzosi i dalje „pecaju“ na njihove (SNS) laži !!?!?

  4. Tu su samo zaradili ovi koji su stampali i izmislili kartice a mi neznamo koji su to pametni umovi.A vi koji verujete u snizenja ste gori od male dece jer ona misle da je sve sto stariji kazu istina a vas matore preko vode svaki put vlast prevesla

  5. PIO fond već ima sve podatke o penzionerima i besmislena je tvrdnja da preko ovih kartica prikuplja neke podatke.

  6. I šta penzionerima na selu znaći popust za pozorište????Zapravo i ko pita penzionere na selu oni i nece dobiti kartice njihova penzija je več na ogromnom popustu a i ima ih malo nisu interesantna grupa za izboremna seoskim birackim spiskovima i onako ima vise umrlih nego živih a njima kartice i popusti ništa ne znace oni su samo bitan broj

  7. Još jedno prodavanje magle naivnom narodu. Jedinu korist od kartica ima firma koja je dobila na tenderu da ih uradi. Naslućuje se da je to partijsko rođačka šema.

  8. Predpostavljam da ću sa karticom,moći da glasam dva puta,inače čemu kartica.

  9. Ja već imam karticu od prošli put ,ne znam zašto ali ga imam …ovaj mi ne treba bolje ću opet paziti kako da glasam ….veći će biti efekat ..

    Ovaj

  10. Appteka lilly nudi popust ali ne za lekove već za kozmetiku,prodavnice za sppryu opremu nude fantastičnih 2)% popusta ako imate penziju sa fantastičnih 200 evra penzoje.Divno smejanje u lice gluppm,zatucanom narodu.Dotle u celoj Evropi se takmiče ko će više dati,svaki štrajk se završava uspešno.Naravno Srbi ne žele živeti lepo.A pamflet PIO koji su preko pošte svim penzionerima podelili gde je recenzent knjižice Aca .Ovakve kartice prvi nema u svetu a da ime dodeljuje se svima na kućnu adresu.U gradovi.a niko nije ni video karticu,pppust ne postoji a trgovac kaže“nek ti Vučić plati“.Juče pekari rekli ni paru za ppjeftinjenje jer imaju velike troškove(zato jedemo polu sirovo pecivo).

  11. Svaka Vam čast na ovome. Na kompu već odavno pratim i komentarišem na objave raznim novinskim agencijama ali puno njih nije objavila negativne komentare koje sam uputio u vezi kartica ali nisu bile uvredljive nego samo sam pitao yašto supruga i ja nismo dobili kartice a prijavili smo se već prvog dana prijave.

  12. Foliranti. Na tih 900.hiljada kartica, neko je zgrabio dobru lovu.Neka je izrada kartice bila samo 10.din.račanajte koliko je to.Sve je moglo prostije. Dobar dan, evo vam moj ček poslednje penzije i gotovo. Ne, bagra opet ponižava penzose..A vi dede i babe opet na izbore. Faraon vas čeka!

  13. Zamislite,oni treže da mi invalidi-penzioneri dođemo LIČNO po te kartice⁉️
    To je stvarno LUDOST ove vlasti

  14. Ovakvo vozanje penzionera ne pamti niko a i nema ni u jednoj drzavi.A Vucicevo hvalisanje da je sve za narod i Srbiju.Hteo bi da bude Tito.

  15. Zasto nema popusta u maxiju ideji rodi uz tu p.karticu negde gde svakodnevno kupujemo

  16. Pa skoro i nema nista u manjim sredinama, ali ima snizenja na televiziji i svi penzosi jos uvek veruju sta im se kaze na televiziji….

  17. Sramota, u poruci koju sam dobila pise da mogu podici karticu svakim radnim danom u vremenu od 08,00 do 16,00 u PIO ekspozituri. U Obrenovcu kartice dele samo sredom i petkom od 12,00 do 15,00 casova. Sramota naprave nenormalnu guzvu.

  18. Koje podatke ,pa PIO ima sve podatke kad predaš zahtev za penziju ti si dao sve podatke o sebi,tako da ovo što priča ovaj Tumba nema veze sa realnošću sem da ništa nije dobro što se radi.

  19. Sve je u tekstu objasnjeno , popusti su uvek nagrada za penzionere sa visokim primanjima koji zive u velikim gradovima , sa autimobilima , kucnim ljubimcima koji idu u banje jer imaju sa cime , pozorista… sve za njih i sve je tu jasno.

  20. Molim za objasnjenje ko ovde vara,uplacena mi je penzija juce bez povecanja.O CEMU SE RADI?

  21. Ovo je cist bezobrazluk i neodgovornost,da i nakon toliko meseci nisu odstampane kartice.Veliki popyst su nam dali i na Benzin,1 dinar.Na sva zvona govore o p.karticsna i povecanju od 5 posto,a niko ne govori o povecanju cena koje su dakeko odmskle.Takode pivecanje akciza,povecanju Struje,Gasa,i naravno goriva koje je najskuplje u Evropi ,dok su nam Plate i Penzije najnanje.Daju nam kartice da kao slepci jurimo po rafnjama nebi li ustedeli koji dinar.
    Dajte vi nama penzije dostojne Coveka,a kartice ostavite za vas pa vi kupujte po snizenim cenama.Kako vas bre nije sramota da se izivljavata sa nama Penzionerima.
    Mnogo od nas ima primanja 20 do 30 hiljada ,zasto vec jednom neko ne pokrene pitanje nerealnog i neoistenog rasporedivanja penzija gde je napravljen veliki jaz medu najnizim i najvisim penzijama.Jadno je sve to,tuzno i bedno.

  22. Ja sam se prijavio za penzionersku karticu prvog dana kad je pocela prijava ali do danjasnjeg dana je nisam dobijo
    Pre par dana sam slao i dopis i dobio sam odgovor da mi nemogu tacno reci kad cu dobiti karticu napisali da cekam bicu obavesten kad da dodem po karticu tako da sam razocaran

  23. Hteli ste ovo građani Srbije. Tako kažu izborni rezultati zadnji put. Zato sledeći put poslušajte svoju decu ili unuke dragi najstariji i možda opet ugledamo svetlo na kraju tunela.

  24. Ovo je još jedna od šarenih laža za penzionere.Vratite mi što mi svakog meseca uzimate po 6000hiljada od penzije donete po vašim zakonima lopovi!

  25. Ма укинуте ви пенале на пензије ако не све онда бар кад напунимо 65 година ако напунимо.И 60 посто од личног дохотка у Србији значи они који немају тај проценат повећати они који имају њима не повећавати.Хвала.

  26. Jedini razlog za ovu kampanju je održanje popularnosti jednog čoveka. Tako su svakodnevno u martu pričali kada je počelo prijavljivanje i evo sada kada je krenula isporuka kartica.

  27. Manipulisete sa penzionerim,omalovazavate ih,dajte ljudima penzije koje su zasluzili mukotrpnim radom da oni sami kupuju sta im jw potrebno,jer to su penzioneri sa radnickim stazom,a obe foteljase penzionere ne pogadja inflacija jer su njihove penzije,kao da su radili u inostranstvu

  28. Pa ako smo penzioneri nismo teletabisi.Pio fond ima nase adrese,ako dele neke kartice,koje ce zaista biti od koristi,zasto ih ne podele na osnovu podataka koje vec imaju.Ovo je “ sprdnja i zajebancija“,sto rekose u „Tesnoj kozi“

  29. Mojoj baki je danas umanjen racun za cela 2 dinara. Ali , kako kazu zrno po zrno pogaca, dinar po dinar palaca. Hvala nasem predsedniku. Svaki dinar mnooogo znaci.

  30. Као прво још нисмо добили картице,а по причи изгледа још једна обмана власти.!!!!

  31. Kao da pio nije mogao za sest meseci da odstampa svima kartice na adresu i posalje ,nego glume budale,prijavi se tamo vamo onde ,a niko ne zna ni gde podici…lopovska posla .

  32. Jeftina,ponizavajuca predizborna propaganda rezima za naivne,polupismene penzose..Takvi ce uz smesne nazovi popuste jos i platiti prevoz do fonda da bi karticu podigli.

  33. U univeru na blagajni imaju aplikaciju za penzionersku karticu,kupila sam paket mesa i sir,ni jedna namirnica nije bilana akciji ,niti luksuzna.Dala sam im karticu i ukucali su podatke i znate li koliko je snizenje.Snizenje je 0,nema ga.Znaci nista!Samo sam se osecala ponizeno,platila ukupnu cenu bez snizenja i pitala se da li pored nemastine treba i da prave budale od nas!

  34. Ovce su za sisanje uvek bile.Jadni penzioneri sa karticama. Cemu im kartica sa praznim novcanikom. Ali trazili ste – gledajte. I gledacete sve dok glasate one koji vam prodaju maglu-poklanjaju kartice. A ministar finansija se ne skida sa tv-a, vec cetiri meseca ponavlja iz dana u dana koliko ce biti povecanje penzija, a u svoj posao se ne mesa.Svaka cast.

  35. Popusti su uglavnom na nama nepotrebnim stvarima. A hrana,lekovi,zdravstvene ustanove,banje. To ili ima sa malim popustima ili ih i nema. A gradovi van Beograda gotovo i nemaju gde da ostvare popuste. Zivim u Kikindi i bas nema mogucnosti da ostvarim popuste a kamoli bodove. Penzioneri koji ne zive u Beogradu nece imati mogucnosti da koriste kartice.

  36. Велика реклама око узалуд потрошених пара, по други пут и по непотребном Водичу, који је чак ципован као споменик „мудрости“!???

  37. Aplicirala za sebe i muza istovremeno, on dobio karticu a ja ne. Prvog oktobra u Maxiju nije sistem prihvatao karticu. Ludilooo

  38. Ne mogu da verujem posle svih ovih prevara SNS narod još uvek njima veruje. Kakve nove penzionerske kartice kad ve imamo stare koju nikad nisam upotrebio niti mi je neko od trgovaca tražio.Na svaki način gledaju da opljačkaju ovaj narod. Kraj im je blizu.

  39. Čemu druge kartice mi smo već dobili kartice a nisu ni stare a bogme nisu ni korišćene, baš bez veze ,u mom selu nema popusta za penzionere ,toliko, nekom fali par miliona pa eto pravicemo opet kartice ,jednom je prošlo, opet će luda kuca

  40. Neznam da li je smesno ili zalosno, kakvi popusti kakvi bakrači, ovde je samo dobio onaj ko je kartice izradio i plasirao!

  41. Kartice služe samo za manipulaciju. Sve što se nudi nisam u mogućnosti da koristim. Potrebno mi je samo da cene hrane budu niže.

  42. Pričajte usta da niste pusta,ispirate mozak narodu lažima,falš obećanjima,povećanjima,razno raznim šarenim lažama,a sada se zahuktavate još žešće,ali čist promašaj,brod vam tone,sve vam je izlizani,površno,samo lopovluk i prevare..

  43. Ko zna kakva je ujdurma smisljena sa tim karticama…kao po obicaju penzioneri izigrani a drzava profitira…
    Dokle vise?

  44. Jos jedna sarena laza u nizu, virtuoza manipulacije!
    Narode ajd’ sto si glup to na stranu ali sto si alav..e,to ce te dotuci !

  45. Koje bre povecanje i kartice .Penzija od dvadeset hiljade , dala bi ja njima da zive mesec dana samo sa tu penziju to nije penzija to je socijalna pomoc sramota bre vise.

  46. Prevara.Juče bila u par radnji i u apoteci,samo da proverim.Trgovci se slatko i smejali,a i ja sa njima.Kažu ulepšala sam im dan.Bajke Su u biblioteci na drugom spratu spratu.

  47. Nema nista od kartica. Cista demagogija. Podignu cenu i onda kazu popust za penzionere o ostali gradjani placaju vecu cenu. Cista prevara.

  48. Meni su rekli da je kartica u pio ceko sam sat ipo uso unutra potpuso 3 primerka a kartice nema evo vec mesec dana skoro ko je slago zna se ali ja se naceko i cem jos kako su migli da posakju na mib da je tamo kartica

  49. Kada će ostali dobiti kartice koje nisu dobili medju prvima se prijavili i Kada će ih dobiti neja ih zadrže ti koji nisu odradili svoj posaobi neka uzmu naše kartice ako im trebs,SRAMOTA rekli su do 01.10 23 koji su se prijavili ali poheo vuk magarca .

  50. Danas na izlaznoj naplatnoj rampi kod Subotice radnik na rampi nije ni obavešten da je predvidjen popust za penzionere.Dakle niti su podeljene kartici niti ih oni oni koji su ih dobili mogu da koriste.Funkcionuše sve uostalom kao i sama država koja sprovodi gromoglasno ovu akciju.

  51. koji su penzioneri dobili povišicu ja sam u štedionica pošta ali izveštaj ne pokazuje povišicu 5,5 posto

  52. U zadnje vreme posto nisam dobio karticu, a svasta se prica, vise i neverujem da cu je dobiti. Verovatno da koristite moje podatke ko zna zasta

  53. AV i Mali lopo.i najveci. Treba vas odmah obe.iti . Javno i vecinu iz SNS lopo.ske stranke . Bice i to

  54. Tu glupost smo već imali i uverili se u njenu“ vrednost“ .To se sada ponavlja jer je opet neko uzeo novac na konto kartica.

  55. Gde u VA ima popusta semTehnomanije,Vege .,iLusi.Hrana i hemija ništa.

  56. У праву су људи што негодују. У Лесковцу картицом добијате попуст за карте за базен, у једној апотеци по њиховом условима и попуст на лабораторијске анализе које су о онако бесплатне. Хвала на помоћи.

  57. Dragi prijatelji , uživajte u šargarepici kao dodatku kokošijih salama i budimo čili i orni za sledeće glasanje.Što smo glasali to smo i dobili , nažalost ja bolje ne vidim.

  58. „Dobili“ smo penzionerske kartice – još nismo, samo smo čekali u redu, svađali se i psovali. Izgleda da ćemo i njih i popuste „dobiti“ MALI SUTRA. Navikli smo već da se ovde ništa ne dobija ako se bar višestruko ne naplati. Dragi opsenari, vratite bolje ono što ste uzeli.

  59. Apelujete ,prijavi se za penzionersku karticu ,a kad se prijavis ona ne stize ,ne dobijas je, ZASTO TAKO RADITE.

  60. Neshvatljivo je i neodgovorno da jos puno nas nije dobilo penzionerske kartice iako smo se prijavili za iste na samom pocetku.Neozbiljno je da pisle toliko vremena nismo dobili iste.
    O cemu se zapravo radi ?
    Sramota i potpuns neodgivornost.

  61. Dobila sam karticu sli nisam nigde videla da ima neka ponuda za kupovinu bilo čega gde bi se koristila.Inače, svi trgovinski lanci nude kartice, aplikacije, akcije i ovo je bio totalni promašaj, samo bespotrebni trošak izrade istih.

  62. Jos nisu podelili sve penzionerske kartice. Uglavnom van Beograda tesko cete dobiti karticu. Ja sam odmah elektronski predala cim je izasla aplikacija za prijavu ali je nisam dobila. Odgovor je uvek isti = dobicete. Vazno je da su se reklamirali na sva zvona. Isla sam nekoliko puta u Fond PIO. Kazu niste jedinini, dobicete. Na kukovo leto izgleda. Mejlom sam pisala Fondu. Badava. Svaka cast onom ko ih je smislio ali samo osmislio i to je to.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.