„Porezi veliki, a kaznena politika blaga“: Da li bi potencijalna zabrana Bukinga rešila problem nelegalnih stanodavaca?

Ostavite komentar


  1. Ko ima 1 stan i iznajmljuje ga, na njega navalite! Da se slučajno ne obogati! A oni koji imaju po 20 i više što stanova, što lokala…E njih obiđite!

  2. Ako se radi pošteno i kavalitetno, iznajmljivaje uopšte nije baš unaosan posao, naročito na jednoj nekretnini. Treba da se plate tri poreza: standardni porez na objekat, paušal na boravišnu taksu, paušalni porez na dobit. Na to sve idu računi i 30€ čišćenje po smeni i sama prijava objekta i kategorizacija koja se plaća i važi, mislim samo 2 godine…

  3. Kao prvo, porez (generalno) bi trebao biti neki normalni procenat, a ne odmah uzeti sto se vise moze. Naravno da niko nece da se prijavi (ne samo u ovoj industriji). Ljudi ulazu, rade, ne traze NISTA od drzave, a treba da daju ogroman deo profita. Da je u pitanju “normalni” procenat, vecina bi placala.

  4. Vrlo jednostavno rešenje – Buking može da predaje državi informacije o svim ugostiteljima i njihovim zaradama. Tako to funkcioniše i u drugim zemljama, npr. u Slovačkoj.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.