Poseban fokus na učešću mladih iz ruralnih i manje razvijenih sredina: Digitalna ekonomija za uravnotežen i otporan ekonomski razvoj 1Foto: ASK

U zgradi Privredne Komore Srbije svečano je obeležen početak projekta „Digitalna ekonomija za uravnotežen i otporan ekonomski razvoj“. Ovaj projekat sprovodi Asocijacija za Afirmaciju Kulture (ASK) u okviru programske oblasti posvećene razvoju preduzetništva i samozapošljivosti mladih, a uz finansijsku podršku NCR Fondacije.

 

Gostima se najpre obratio izvršni direktor ASK-a Andrej Balanč koji se zahvalio NCR fondaciji jer je prepoznala preduzetništvo mladih u Srbiji kao izuzetno važan aspekt razvoja privrede naše zemlje i istakao da su samozapošljavanje i preduzetništvo modeli koji na duži rok mladima daju najbolje izglede da sebi omoguće kvalitet života kakav im pripada.

 Stefan Lazarević, generalni direktor NCR Srbija, govorio je o NCR fondaciji koja podržava projekte lokalnih zajednica u kojima NCR korporacija posluje. On je istakao da je ekonomski razvoj jedna od strateških oblasti NCR fondacije, i da se nada da će ovaj projekat doprineti ekonomskom napretku Srbije kroz osnaživanje potencijala mladih preduzetnika.

 Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil pružio je podršku mladima i naglasio veliki značaj saradnje Srbije i Amerike u unapređivanju i osnaživanju privrede.

Poseban fokus na učešću mladih iz ruralnih i manje razvijenih sredina: Digitalna ekonomija za uravnotežen i otporan ekonomski razvoj 2

Poseban fokus biće na učešću mladih iz ruralnih i manje razvijenih sredina, čime ovaj projekat direktno doprinosi uravnoteženom ekonomskom razvoju Srbije.

Digitalni resursni centar ovom projektu daje temeljniji i dugoročniji uticaj na edukaciju i razvoj ciljne grupe, kako zbog generisanja informacija i znanja na jednom mestu tako i zbog lake dostupnosti i jednostavnog načina upotrebe.

 Zvanice na događaju bili su partneri ASK-a iz civilnog i korporativnog sektora, ambasador Kanade u Srbiji Žil Norman, VD ambasadora Malezije u Srbiji Kharul Tazril Tarmizi, kao i predstavnici drugih ambasada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari