U Zastavi su počele pripreme za proizvodnju Opelovog modela „astra klasik“, koja bi u pogonima Fabrike automobila trebalo da startuje u drugoj polovini godine. Na pregovorima u Nemačkoj, dogovoreno je da se stručnjaci Opela uključe u pripreme za proizvodnju „astre klasik“ u kragujevačkoj fabrici.

U Zastavi su počele pripreme za proizvodnju Opelovog modela „astra klasik“, koja bi u pogonima Fabrike automobila trebalo da startuje u drugoj polovini godine. Na pregovorima u Nemačkoj, dogovoreno je da se stručnjaci Opela uključe u pripreme za proizvodnju „astre klasik“ u kragujevačkoj fabrici. U Zastavi kažu da će tender za nabavku nove proizvodne opreme biti raspisan već narednih dana. Reč je o zamašnijem investicionom poduhvatu, sličnom onom koji je prethodio početku proizvodnje modela „zastava 10“, o čijoj vrednosti u Zastavi još uvek ne žele da govore.
– „Astre klasik“ će biti montirana na traci za završno sklapanje „zastave 10“, ali u pogonima Karoserije nedostaju nova oprema i alati, pošto će se karoserijska linija „punta“ koristiti samo u završnici izrade školjke „astre klasik“. Kad je reč o karoserijskim delovima, oni će se prethodno proizvoditi na drugim linijima, koje treba osavremeniti, odnosno prilagoditi Opelovoj tehnologiji – kaže za Danas Zoran Stošić, direktor Zastave AGEM, novoformirane firme za proizvodnju i plasman Opelovih modela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari