Poslodavci protiv premijera, sindikalci mu ne veruju

Da li će se povećati plate i penzije do kraja godine, kako je najavio Aleksandar Vučić

Ostavite komentar


  1. Zasto su poslodavci protiv premijera?! Zato sto ih je naterao da prijavljuju radnije i ispunjavaju obaveze prema drzavi?! Tako funkcionise u normalnim drzavama, krajnje je vreme da se i kod nas zavede red!

  2. Stvarno su sindikalci naivni ili se samo prave da su naivni. Vučić jednostavno MORA, pazite MORA, da do kraja godine poveća i plate i penzije. U protivno i on odlično zna da će otići u krasni …… Ali sindikalni ljigavci namerno prodaju "neznanje", pa kada budu demantovani, tada će svi u glas da pohvale Vučića. Pritom svi zaboravljaju da su za protekle dve godine troškovi života otišli u krasni ….., pa se najavljena povećanja gotovo neće osetiti.

  3. Sindikati su poceli da se bave politikom, tako da su njihove izjave neprofesionalne. Ja verujem Vucicu jer on ne obecava ono sto ne moze da ispuni.

  4. Dela ce sve da pokazu,sacekajmo samo da protekne vreme pa ce onda stvari da postanu realne,sta god je premijer obecao to je i ispunio.

  5. Pazi sada ovo!Poslodavci u stvari ne žele da povećaju cenu rada!!!!Zato i tolika borba protiv Vučića!

  6. Mislim da je ovo fingiranje vesti.Poslodavcima samo smeta najava da se plate moraju poećavati, a sindikatima nije da veruju i neveruju , nisu oni sveštenstvo, nego da se uporno bore za radnička prava zar ne.I ako treba da podrže i premijera ko god da bude i Vučića kao presednika, da istraje u tome.

  7. Znam da je radnik u malom mini marketu lose placen jer je gazda opterecen silnim nametima, a zbog opsteg siromastva kupci uzimaju samo osnovne namirnice na kojima je najmanja zarada. Medjutim, strane firme koje otvaraju pogone u Srbiji zbog niskih plata, za isti posao u svojoj zemlji placaju radnike iznad 1200 evra. Zar ne moze drzava da ih pritisne da daju ljudima barem 500 evra plate. Prodavnica kozmetike DM u Hrvatskoj placa prodavce oko 900 evra, a u Srbiji 300. Isti asortiman i cene, plus subencija za svakog zaposlenog. Tamo gde plata moze da se poveca treba se boriti za vece plate, ali sindikati su pod kontrolom vlasti, a ovi preduzetnici nemaju interes da daju ono sto ne moraju. Ovi dezurni ekonomski strucnjaci jos zive u vremenu Broza i samoupravljanja.

  8. Za gospodu botove koji veruju svom vodji, da malo obnovimo gradivo: sindikalni pokreti su de facto politicki, jos od cartistickog pokreta u Engleskoj, nastalog oko 1825. Dakle, zadatak sindikata je da se politickim putem bore za socijalne zahteve, koji su se isprva svodili na odredjivanje cene rada i radnog vremena, te zastite radnickih i ljudskih prava. Dakle, ta mantra koju ponavljate kao Svaba tralala je vrlo oksimoronicna. Stilska figura iskoriscena vrlo svesno i namerno s moje strane.

  9. Svi ti privatnici koji su došli sa strane došli su ovde zbog jeftine radne snage a proizvode koje proizvedu prodaju u inostranstvu za velike pare i stalno kukaju kako nemogu da imaju profit e to su od njih videli i naši privatnici jajare pa i oni samo kukaju i izrabljuju radnike da im rade ceo mesec za 20 hiljada dinara i kazu da im je i to puno a svojoj deci ti isti nazovi privatnici daju toliki dzeparac za noć sramota, treba bre vučić da im kaže gospodo do sad ste otvarali firme niste plaćali nikom ništa niste prijavljivali radnike kukate da nemožete da isplaćujete plate a kupujete deci dzipove avione kamione vile i vikendice pa odakle vam pare za to ako nema radnicima za plate strašno i treba bre da im kaže minimalac vam je 30 hiljada dinara a ne ti nazovi privatnici jači od države sve imaju sve dobiju za sebe i svoje najbliže imaju a kad bi mogao radnik dzabe da radi ili još bolje i da im plati što radi to bi njima bilo najbolje sramota zato podržavam vučića da podigne minimalac u ovoj godini

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.