Poslovi vredni četiri miliona evra 1Foto: Stanislav Milojković

U preduzeću Energetika, koje toplotnom energijom snabdeva više od 20.000 stambenih, obrazovnih, zdravstvenih, te privredno-poslovnih objekata u centru Šumadije, u toku je remont, odnosno rekonstrukcija i revitalizacija kotlovskih postrojenja, lociranih na tzv. matičnoj lokaciji, odnosno u nekadašnjem Zastavinom fabričkom krugu.

Reč je o poslu vrednom oko tri miliona evra, koji se većim delom finansira kreditom Nemačke banke za obnovu i razvoj, a koji će, prema oficijelnoj najavi, biti okončan do kraja septembra, kako bi sve bilo spremno za početak grejne sezone, koja uobičajeno startuje 15. oktobra.

U Energetici tvrde da traju i značajni radovi na zameni razvodne toplovodne mreže, zatim na kotlovima i kotlarnicama po gradskim naseljima. Vrednost ovih radova, koji takođe treba da budu završeni do kraja narednog meseca, jeste milion evra, i taj novac Energetika je obezbedila iz sopstvene kase.

Energetika trenutno, saopštavaju iz te firme, na zalihama ima 18.000 tona uglja i 500 tona mazuta. Tokom septembra i u prvoj polovini oktobra biće nabavljene dodatne količine uglja, tako da će na zalihama biti između 35.000 i 40.000 tona tog energenta. Ugovorena je i isporuka još 3.000 tona mazuta do 10. oktobra, kako bi se svi skladišni kapaciteti popunili, a ta količina je dovoljna do kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari