Poslovna tajna: Institut Jaroslav Černi odbio da pokaže studije koje je radio za Rio Tinto

Ostavite komentar


  1. Kad rio spakuje valjan laziran dokument onda ce ga dati javnosti i reci da cak i voda iz iskopa je lekovita.
    More mars breee iz Srbije.

  2. Ne kažu koliko su para uzeli za te studije.Kakav li smo mi to narod fa ćemo za pare prodati svoju majku,državu.Nema nam spasa.
    Definitivno.

  3. Sta je sporno u odgovoru instituta?
    Njih obavezuju zakon i ugovor.
    Ako nekoga interesuje ta studija, neka se obrati Rio Sava kompaniji, oni imaju pravo da rade sa studijama sta god zele.

  4. Nije ni kolonija, ni okupacija, nego nešto strašnije, neviđeno do sada u istoriji čovečanstva.

  5. Uporediti studiju uzetu od „Jaroslava Cernog“i istu tu studiju od Rio sava. Studije nece biti PODUDARNE……….(nekoliko izostavljenih recenica na par mesta).

  6. Zato je onaj iz Cipuljica, Bugojna i prodao svom Milenijum timu, ako se nevaram, privatizovao institut da bi moglo ovo da se desi. Da se daju naruceni izveštaji da izveštaji budu tajni. Prokleti Bosanac iz Cip

  7. Zalosno je što se sve više priblizavamo tački kad ce se pravda uzimati u svoje ruke van institucija i zakona.

  8. Баш ме чуди., кад су рекли да ће пустити екскурзије на институт, па ко воли нек изволи. Лако вам је млатити са неписменим народом . Ко бре даје на увид пројекте у зради. Можа у енглеској или немачкој.

  9. pa ko je i vlasnik Instituta, nije ni čudno. 100% su napisali da je čak poželjno da kopaju Litijum.

  10. Zato su prvo privatizovali Institut koji preuzimaju trgovci bliski vlastima a ne stručnjaci. I onda sledi “ dil“ sa Rio Tintom. Prvo “ Marŝ u zatvor srpski vlastodrŝci a za njima marŝ iz Srbije Rio Tinto..“

  11. Mi nismo vlasnici nase drzave poodavno, ovo su samo konfekciske posledice toga.

  12. Znaci bitniji je ugovor tamo neke firme od prava na vodu ili zivot. E Srbijo pa gde dodje?

  13. Najveći monstrumi ove planete, rukovođeni samo pohlepom i satanizmom. Ali mnogo gori su oni koji iznutra sarađuju sa đavolima.

  14. „Beckerecan“, изнад закона и уговора је Устав, проучите тамо питање животне средине, јавног здравља и живота грађана. Рио Сава има право да ради са студијама шта год жели све док не залази у област животне средине, јавног здравља и живота грађана.

  15. Auu, ništa čudno. To je isto kao što Vučić krije ugovore sa Etihadom o Er Srbiji, kao i što Ana Brnabić krije ugovor o koncesiji za aerodrom Nikola Tesla. Pa to bi bilo ok da je to njihova lična imovina. Ovo je naša imovina i ti ugovori moraju biti dostupni svim gradjanima!

  16. Kriju istinu kao zmija noge. Sigurno im ne ide u prilog da čujemo za šta su nas sve lagali. Ubeđuju nas da je sve pošteno, imaju najbolji načini rudarenja, ubeđuju nas i naše prodane duše da smo budale što se bunimo…ali ovim trovačima koji su i ime dobili po katastrofi koju su izazvali ne verujem ni „dobar dan“ da mi kažu. Ako je sve tako fino i oni fini i pošteni zašto kriju podatke koji su za našu zemlju od životne važnosti, a to je kako će njihov posao uticati na živi svet – ljude, biljke i životinje, jer svima zdrava voda treba za opstanak, za život. Tamo gde Rio Tinto prođe nema više života.

  17. Ovo je urađeno još pre prodaje Instituta Milenijum timu. Samo da se čovek uhvati za glavu – srpsku zemlju prodaju Srbi…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.