Pošta promovisala novi besplatni servis 1

Pošta Srbije promovisala je danas svoj novi servis Elektronsku prijemnu knjigu, uz pomoć kojeg će sva pravna lica u Srbiji moći besplatno da adresiraju, šalju i prate kretanje svojih pošiljki.

Prvi klijent koji će imati priliku da isproba ovaj pilot projekat jeste Republički geodetski zavod, sa čijim je v.d. direktorom Borkom Draškovićem generalni direktor Pošte Srbije Milan Krkobabić potpisao je danas i protokol o saradnji.

– Strategija o unapređenju elektronske pisarnice datira još od 2000. i ovo je mali korak u tom pravcu. Srbija polako uteže redove i postaje efikasna. Na ovaj način mi želimo svim pravnim licima da pružimo krajnje efikasnu pomoć – rekao je Krkobabić.

V.d. direktora RGZ Borko Drašković rekao je kako su oni imali velikih problema jer imaju gotovo 1,5 miliona predmeta na godišnjem nivou koje treba poslati poštom.

– Imamo 1,5 miliona predmeta i isto toliko dostavnica, želeli smo da to rešimo na lakši i brži način. Sistem je pouzdan, rad je uz pomoć elektronske prijemne knjige efikasniji, proces rada je smanjen u RGZ za polovinu – rekao je Drašković i napomenuo da oni imaju 3.300 zaposlenih koji rade u 170 katastara u Srbiji.

Elektronska prijemna knjiga je poseban program koji su osmislili tehnolozi i informatičari zaposleni u Pošti, besplatan je za sva pravna lica, tako da su svi pozvani da se prijave i počnu da ga koriste. U Pošti naglašavaju da je posebna povoljnost to što ovaj sistem omogućava svima koji šalju veliki broj pisama i paketa da automatski prate njihov tok, odnosno kretanje i da u svakom trenutku znaju gde se nalazi, da li je pošiljka stigla, ili je vraćena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari