Pošta Srbije: Kosovska policija na Jarinju zaustavila kombi sa pismima 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kosovska policija danas je zaustavila kombi vozilo Pošte Srbije sa pismima, na redovnoj liniji Raška – Gračanica, na administrativnom prelazu Jarinje, saopštila je Pošta Srbije.

„Nakon jučerašnjeg upada u devet poslovnica u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, koje su od juče zatvorene, a dokumentacija zaplenjena, dok su direktor i upravnici privedeni na informativni razgovor, danas je zaustavljena i privatna prepiska, pošiljke sa pismima za korisnike na severu KiM“, navodi se u saopštenju JP Pošta uz napomenu da najnovija akcija kosovske policije pogoršava situaciju i pojačava zabrinutost među srpskim stanovništvom.

„Zatvaranje filijala Pošte Srbije ima ozbiljne posledice za srpsku zajednicu i zaposlene, budući da je vitalna institucija, stub i važan činilac svakodnevnog života Srba i drugog nealbanskog stanovništva na severu KiM. Mnogi i mahom stariji građani oslanjaju se na naše usluge za svakodnevne transakcije, tokom privrednog, ekonomskog svakodnevnog funkcionisanja. Današnji čin nasilnog zaustavljanja prenosa pisama, između ostalog, otežava kontakt među porodicama, što dodatno pojačava osećaj nesigurnosti u kontekstu etničkih tenzija. Prioritet Pošte Srbije je da se situacija reši mirnim putem, građanima omoguće usluge i zaštite objekti, imovina i naši zaposleni“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari