Pošta Srbije: Normalizovan rad u centrima Beograd i Novi Sad 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Javno preduzeće Pošta Srbije saopštilo je večeras da poštanski centri u Beogradu i Novom Sadu funkcionišu i da će rad nastaviti i tokom vikenda, u tri smene.

Potpuna normalizacija poštanskog saobraćaja u čitavoj Srbiji može se, kako je navedeno, očekivati početkom naredne nedelje.
Dodaje se da je raspisan konkurs za poslove poštara i dostavljača u Beogradu, Novom Sadu i Smederevu.

„Pošta Srbije se izvinjava svim građanima partnerima i korisnicima usluga na kašnjenju pošiljki i svim ostalim posledicama koje je proizvela obustava rada dela radnika. Takođe, zahvaljuje svim sindikatima na konstruktivnosti pri dijalogu sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, sa kojom je i potpisan sporazum o prestanku obustave rada“, navedeno je u saopštenju.

Prema tom sporauzmu, radnicima u tehnologiji odmah se povećavaju plate za deset odsto, a zatim za još toliko od 1. januara 2024. godine.

To je, kako je navedeno, kumulativno povećanje plata radnicima u tehnologiji od 21 odsto u odnosu na njihovu trenutnu zaradu.

Radnicima u administraciji sledi dodatno povećanje plata od 1. januara naredne godine od deset odsto.

Dodaje se da će svim radnicima, osim rukovodstvu, bti isplaćena jednokratna finansijska pomoć od 20.000 dinara do 25. novembra.

Radnicima koji su se vratili na posao, a kojima su već isplaćene umanjene zarade zbog obustave rada, ta razlika će biti nadokađena uz sledeću platu, zajedno sa putnim troškovima.

Jedna od stavki sporazuma jeste i obavezan redovan šestomesečni dijalog sa najvišim rukovodstvom Vlade Srbije, kome će prisustvovati i predstavnici svih sindikata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari