„Možete li Vi da me pozovete, nemam kredit na telefonu“: Radnica Pošte iz Niša o egzistencijalnim razlozima za štrajk

Ostavite komentar


  1. pa sta radite tu kada je tako lose. radite negde gde je bolje u privatnom sektoru. ali tamo se vise radi u posti bas se i niste pretrgli od posla. jedna trecina bi mogla otici ne bi se ni primetilo

  2. Potpuno razumem Gospođu. Slično sam i ja prošao u JP Suboticatrans“ u Subotici, pošto nisam hteo u članstvo. Meni je plata smanjena za oko 33.000,00 dinara. Ostao sam na istom mestu, sa istim obavezama, ali sa drugim nazivom radnog mesta i manjom platom. Za to vreme su pojedinim zaposlenima, naravno članovima, nabijane plate na račun ko zna čega. Nadam se da će 17 decembar doneti promene.

  3. Bežite što pre i vi i suprug iz te propale firme, vi bar imate školu, pa neka im rade botovi, koje reketiraju a koji ne umeju e mail da pošalju? Ja sam utekao posle 30 god i 2 meseca i dir me zamislite pita – jel to tvoja konačna odluka? Kao da igramo kviz? Umesto da ljudski pita, šta je problem posle toliko god poštenog rada (bez i jedne primedbe), niste li bolesni, nedaj Bože neko iz porodice… Nikad gore rukovodstvo i gore stanje u pošti nije bilo za ovih 30 god!!!

  4. To su kadrovi sns-a, koji sami kažu da ‘sve duguju jednom čoveku…’, što reče dir.pošte.
    Setite se miće iz pečenjare, a pogledajte neke manje državne firme – SVE SAMI TELETABISI bez ikakvog znanja, iskustva, integriteta, …

  5. Radim za 45000, udovica sa dvoje dece. Vama je malo 130000 mesečno? Pa šta mi sirotinja da kažemo što radimo kod privatnika. Vi ne radite za državne praznike, imate maksimalni godišnji odmor koji je za nas misaona imenica, sedite u toplom i opet ste ne zadovoljni. Nisam ni bot ni poklonik Vučićev. Žao mi je samo što se ne digne prava sirotinja koja niti ima da jede, niti za ogrev a o lečenju niko ni ne razmišlja.

  6. Radi istinitosti, Plate su oko 55000 dinara, Sto se tice sluzbenih telefona ne postoji limit za sve mreze u Srbiji, Sledece radim kao postar i znam da svake dve godine dobijamo po par letnjih i par zimskih cipela, Sto se tice odela tu sleduje kosulja, dzemper, letnja jakna, zimska jakna sa uloscima, pantalone letnje, zimkse sa uloscima .. Odela se dele na svake 2-3 godine.

  7. Pa i mi mnogi drugi radimo za 55.000 din. I regres 20.00 din. Ali kod privatnika. Ukinuo nam je rad subotom da ne bi plaćao.I sad ste vi veća i najveća beda i sirotinja, a mi ostali smo budale!!
    Nego ste se ustoličili na državnim jaslama. Izvolte, privatni sektor vapi za radnicima. Al tamo mora da se kuluči, i nema štrajka!!!
    Svi vi tražite leba od Vučića, a nama daje bedni minimalac od 47.000.
    Sram vas bilo!!!

  8. Drago mi je što svi pišete o glavnim problemima u Pošti. Samo bi da neko istraži i napiše o prosečnoj starosnoj granici zapošljenih u Pošti i kakve starosne dobi se javljaju novi radnici na konkurs ????

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.