Opština Trgovište spada u red najnerazvijenijih u Srbiji, a ujedno je i najsiromašnija u Pčinjskom okrugu. U to su se uverili i predstavnici lista Danas, koji su s proleća ove godine pokrenuli inicijativu za otvaranje preduzeća „Dan Trg“ kako bi se dao doprinos razvoju preduzetničkog duha u proizvodnji zdrave hrane.


Dan graf, izdavač Danasa, povodom 15. godina lista pokrenuo je inicijativu da u Trgovištu, kao opštini simbolične nerazvijenosti, osnuje preduzeće (Dan trg) čijim bi se radom na svaki način potpomogao razvoj ovog kraja. Kao takođe socijalno odgovorne firme Danasu su se priključili beogradski Biomelem i Nutrika. Već u prvim danima, ova inicijativa, obogaćuje se novim idejama i akcijama. S ciljem da se Trgovištu pomogne tako da može ubuduće „samo sebi da pomaže“. A da sve to bude uzor i za druge.

 

Predstavnici Danasa u razgovoru sa čelnicima lokalne samouprave registrovali su i problem da u opštini ne postoji filijala nijedne banke, kao i to da u lokalnoj pošti nema uslova za finansijske transakcije i slanje brze pošte, što dodatno opterećuje funkcionisanje ionako skromnih ekonomsko privrednih potencijala.

Direktor Danasa Dušan Mitrović tada je obećao da će list Danas u okviru višegodišnje uspešne saradnje sa javnim preduzećem PTT „Srbija“ pokrenuti inicijativu kako bi lokalna pošta dobila bolje uslove za rad, a privrednici mogućnost da finansijske transakcije i druge usluge obavljaju preko šaltera lokalne pošte.

Tim povodom danas će u Trgovištu v. d. direktora JP PTT „Srbija“ Goran Ćirić uz prisustvo ministra Sulejmana Ugljanina, rukovodioca Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Vlade Srbije, otvoriti internet kutak i šalter za slanje Post ekspres pošiljaka.

– Vrlo je važno što je PTT „Srbija“ prihvatila inicijativu redakcije Danasa i prepoznala naše potrebe u boljoj komunikaciji koja podsticajno može da deluje za sve građane opštine Trgovište. Mali korak za budućnost i nove perspektive i našim nastojanjima da poboljšamo celokupni ambijent za dolazak investitora u našu opštinu – ocenjuje za Danas predsednik Opštine Trgovište Radoslav Jordanović.

Opština Surdulica, koja poslednjih godina napreduje zahvaljujući preduzetničkom duhu ambicioznog predsednika Novice Tončeva, dobiće danas čitav paket novih poštanskih usluga koji se odnosi na privatne preduzetnike, lokalnu samoupravu kao i brzo slanje pošiljaka u zemlji i inostranstvu.

– Na ovaj način samo upotpunjujemo ambijentalne uslove za brži i efikasniji način poslovanja naših preduzeća u skladu sa modernim tehnologijama i u tom kontekstu vrlo je važna podrška koju smo dobili od PTT „Srbija“ i ministra Ugljanina, koji iskazuje snažno razumevanje za naše potrebe – navodi za Danas Tončev. PTT i Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja do sada su u više navrata pomagali opštinama u Pčinjskom okrugu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari