Vlada Srbije objavila da je postignut dogovor o prestanku štrajka u Pošti Srbije: Šta dobijaju radnici?

Ostavite komentar


  1. Mogao bih se opkladiti u svoju platu, koja je preko 1000 eura, da će ih namagarčiti vlast. I to Brnaba, da tuga bude veća.

  2. Radnici su odbili ponudu i nastavljaju sa obustavim, sindikati nisu ovlasceni da pregovaraju.

  3. I ko ce sad da mi nadoknadi stetu? Paket iz kine je stigao i stajao tri nedelje u posti i vracen je nazad . Ko ce da odgovara za to ?

  4. Te mrvice delite sebi, a radnicima dajte plate vredne dostojanstva. I prestanite da pretite ljudima i od uzimate im ljudska prava, niko vas se ne plaši, ne bitni ste, shvatite to već jednom!

  5. Da li je moguce da vlast ne zna sa kojim ljudima treba da pregovara? Sramota da iznose lazne informacije

  6. Poštari, ne budite naivni. Ovo je pritisak na narod (ne mislim na građane), da nas prevedu na bezgotovinsko plaćanje i elektronsku poštu. Sad razmislite koliko će zaposlenih biti suvišno?!? Ne nasedajte na štrajk

  7. Svi treba da stanu,ovo je vlast lažova,manipulatora i secikesa!

  8. Dace Bog i sutrasnji Djurdjic da se resimo bagre.A ovom coveku sto se zali za paket iz Kine da porucim samo da niko nece da se obazire na vas paket,jednostavno je ljudima puklo u glavi,dosta im je ponjzavanja,niste vi ni svesni kolko su male olate u oostama,i privatnim i drzavnoj.Ostacite ljude nek se bore za svoja prava.Napred postari,Vucko mora da padne.

  9. Ovo je sve farsa za medije. Sa radnicima koji štrajkuju nije postignut dogovor već sa naprednjačkim sindikatom koji je napravljen za dve godine u Pošti i postao ekspresno reprezentativan. Međutim ako radnici ne obustave obustavu rada dobiće otkaze jer osim korumpiranih sindikata, pravno, nema ko da ih zastupa. A to je i cilj jer su ti radnici skupi jer imaju mnogo godina staža pa se svima isplati da ih šutnu na ulicu. Ovo pokazuje dehumanizovanost korumpiranog sistema koji se odvojio od čoveka i dogovara sam sa sobom. Radnici su samo žrtve pristali na ponudu ili ne.

  10. 1,5 miliona evra za promenu boje logo-a pošte !!! Nije mi jasno kako niko nije upucao rukuovodstvo i otišao u zatvor. Žrtvovao bi se za sledeće rukovodstvo koje dolazi da zna šta ih čeka ako kradu kao ovi trenutno i podsmevaju se jadnim radnicima !

  11. Treba i nemedicinsko osoblje da strsjkuje posto su dovedeni do prosjackog stapa. Napred Sindikati oborite vladu tajkuna i ziveli radnicki protesti .

  12. Svako ko me poznaje, zna koliko prezirem sektu koja vlada Srbijom i onoga ko je na njenom čelu… Međutim, smatram da je blokiranje poštanskog saobraćaja i „kindapovanje“ desetina hiljada pošiljki nelegalno, podlo i pre svega nepravedno. Poštanski saobraćaj je javno dobro. Šta bi bilo da neko postavi balvane na sve autoputeve i puteve, pa da potpuno blokira drumski saobraćaj? Od mene se traži da imam razumevanje za nekoga ko nije pokazao nikakvo razumevanje za materijalnu štetu koju meni nanosi? Svi vi koji zdušno podržavate ovakvu nelegalnu blokadu saobraćaja ili niste ili ste minimalno pogođeni tom situacijom, pa možete ovde da navijate jer vas to ne dotiče, osim računa koji kasne. A da je kojim slučajem vaše poslovanje ugroženo, prvi bi ovde pozivali na linč i ukazivali na nepravdu, kao Kalimero. Jer batina preko tuđih leđa ne boli. Licemeri.

  13. Koji dogovor , sramna ponuda pa ne rade ljudi za jednokratne pomoći od 20 hilj, treba im stalno resenje .

  14. Sada vise i ne verujem vestima .. Jedno vicu dogovoreno j ea drugi viču da nije dogovoreno. Postara svakako ni danas nema ..

  15. Koliko je ovde neznanja! Tacno ce posta da proradi kada se vlast promeni hahahaha
    Strajk poste je prouzrokovao mnoge probleme obicnom narodu. Nikakva steta nije naneta drzavi!

  16. To kažu vladajući , šta kažu poštari , nisam naišao na njihove izjave o dogovoru.

Ostavite komentar


Ekonomija

Đorđević: Poljoprivredno zemljište se može pretvoriti u rudnik, a rudnik nikada u poljoprivredno zemljište 7

Đorđević: Poljoprivredno zemljište se može pretvoriti u rudnik, a rudnik nikada u poljoprivredno zemljište

Naučni izveštaj o uticaju na životnu sredinu planiranog projekta "Jadar", o otvaranju rudnika litijuma kompanije Rio Tinto u okolini Loznice, niko nije tražio, već ga je radio tim stučnjaka, pošto je prepoznao problem, rekla je danas jedan od autora tog dokumenta, naučna savetnica Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju Univerziteta u Beogradu, Dragana Đorđević.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.