Potpisan Memorandum o primeni projekta "Jadar"

Ostavite komentar


  1. Ово би, на први поглед, требало да буде добра вест. Међутим, Рио Тинто је, у међувремену, одустао од првобитних планова око заштите животне средине током експлоатације и определио се за далеко јефтинију варијанту која ће неминовно довести до даљег и екстремног загађења овог краја Србије. И, не само тог дела Србије јер вода из Јадра иде у Дрину, затим у Саву па све до Београда. Питање је да ли Рио Тинто има дозволу за тровање од наших власти и уколико је има, од кога је добио ту дозволу? Даље, како је добио дозволу да се бахати са животном средином у лозничком крају, када студија утицаја на животну средину још није завршена и сходно томе, није ни поднета на званично разматрање. Сва је прилика да је неко дебело уновчио здравље и будућност грађана. Ипак, надам се да ће се расправа о погубном деловању Рио Тинта у Србији ускоро отворити у народној скупштини.

Ostavite komentar


Ekonomija

Poljoprivrednik Veljković: Pritisak BIA na seljake je ogroman 9

Poljoprivrednik Veljković: Pritisak BIA na seljake je ogroman

Pritisak Bezbedosno informativne agencije (BIA) na seljake je ogroman i nezabeležen od 1945. godine, kada su komunisti došli na vlast i počeli obračun s političkim i ideološkim neistomišljenicima, rekao je danas FoNetu Predrag Veljković iz Udruženja proizvođača mleka i stočara Šumadije i Pomoravlja.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.