Potpisan Sporazum o Železari 1Foto:FoNet- Aleksandar Levajković

Predstavnici kompanije Hestil i Vlade Srbije, u prisustvu premijera Aleksandra Vučića, potpisali su danas kupoprodajni ugovor za Železaru Smederevo. Sporazum su potpisali ministar privrede Željko Sertić i predsednik Hestila Ju Jong.

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }

Premijer Vučić, nakon potpisivanja ugovora, rekao je da je danas je važan i veliki dan za sve nas i za radnike smederevske Železare, koji su ovo zaslužili posle mnogo godina neizvesnosti.

Priča o Železari je priča o borbi, rekao je Vučić i dodao da očekuje da bi kineski predsednik Ksi Đinping mogao da poseti Srbiju sredinom ove godine.

Otpravnik poslova ambasade Kine Lu Šung izjavio je posle potpisivanje ugovora o kupoprodaji železare u Smederevu da je to prva kineska investicija u veliko srpsko preduzeće i dodao da je time strateško partnerstvo Kine i Srbije podignutu na viši nivo.

– Verujem da vas Hestil neće razočarati i da će doneti razvoj, zaštitu prava radnika i dati doprinos lokalnoj zajednici, rekao je on i izrazio uverenje da će železara biti model saradnje Kine i evropskih zemalja.

Prilikom svake posete Srbiji osećam da je zemlja puna snage i vitalnosti, a verujem da se to može pripisati vitalnosti srpskog naroda i rukovodstvu na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, izjavio je danas predsednik kompanije Hestil Ju Jong, posle potpisivanja ugovora o kupovini Železare Smederevo.

– Mi smo zadivljeni profesionalnošću i stručnošću srpskog tima koji radi na ovom projektu u Smederevu, a to je dodatno ojačalo našu odlučnost da investiramo ovde, rekao je on.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović izrazila je danas uverenje da će dolazak kineske kompanije Hestil preporoditi Smederevo.

Smederevo sada čeka velika budućnost, ocenila je ona i zahvalila svima koji su doprineli da se ostvari ugovor o kupovini Železare.


Tragom informacije o potpisivanju ugovora o prodaji Smederevske železare kineskoj Grupaciji gvožđa i čelika za Danas analizirao Borislav Korkodelović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari