Potpisan ugovor o koncesiji Aerodroma Nikola Tesla

Ostavite komentar


  1. Нека новинари Данас-а покушају да сазнају шта тачно подразумева тих 730 милиона евра инвестиција? Нико ништа не ради за лепе очи. Сигурно има много тога што је написано ситним словима. А тих 15 милиона путника одакле ће да изваде? Из џепа? Из ташне? Не постоји тржиште и економска активност која би могла привући толико људи бар пар деценија.

  2. Koncesija je trenutno najveća prevara u finansijskom smislu koja je ova vlast priredila svojim podanicima. Javno potpisuješ ugovor koji je tajan. Jasno je da će više od polovine radnika ostati bez posla a da će naknada zavisiti od prometa putnika i poslovanja ER Srbije, koje je katastrofalno. To znači. da će koncesiona naknada biti minimalna a operativni troškovi smanjeni da bi se ostvarivala dobit. Sada ovo javno preduzeće ima i socijalnu komponentu jer zapošljava više radnika od potrebnih ali bolje je za državu da hiljadu plata isplaćuje aerodroma nego da isti budu na birou sa petnaestak hiljada dinara mesečno. Ozbiljna država mora imati i socijalnu komponentu, zato i postoje državna preduzeća, koja posluju bez profita ali sa velikom zaposlenošću. Jasno i bez gubitaka.Da li je ovo poslednja prevara?!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.