Povećanje od pet odsto za penzionere

Ostavite komentar


  1. Još jedan doprinos već napravljenoj konfuziji u vezi sa penzijama! Zar ne može da se pozove neko iz PIO fonda ko bi objasnio po kojoj će se formuli obračunavati penzije od 1. oktobra, a koje se isplaćuju u novembru.

    Šta će biti sa penzijama ispod 26.643,75, a šta sa onima iznad 32.384,67? Kakav sad „novčani iznos“!? Ovo je opšta zbrka!

  2. Koliko god da bude povecanje, nasim najstarijim sugradjanima ce mnogo znaciti pred grejnu sezonu.

  3. Za nas malo a njima u ovim danima mnogo, trebamo pomoci ko i koliko moze nasim najstarijim sugradjanima, posebno pred pocetak pripreme zimnice i grejne sezone.

  4. Još jedan doprinos već napravljenoj konfuziji u vezi sa penzijama! Zar ne može da se pozove neko iz PIO fonda ko bi objasnio po kojoj će se formuli obračunavati penzije od 1. oktobra, a koje se isplaćuju u novembru.

  5. Meni zaista nije jasno zasto penzioneri trpe ovakva ponizenje, lazi i obmane? Zar nije onaj covek sto ima 24 stana u Bugraskoj rekao da ce mo biti nikada srecni i zadovoljniji. Pa sta bi , mora da ce da kupi jos neki stan.
    Ocito je da vlastodrsci misle da smo mi penzioneri senilni ,slinvi i niko i nista te nas ovakvo omalovazavaju , pocenjuju , sutaju i smeju nam se u lice.Ovo je drskost i bahatost ogromnih razmera.

  6. Šteta što je akcija pilića u Lidlu završena,molim Lidl da ima akciju i u novembru kako bi naši mučeni penzioneri kupili pile.

  7. Meni uzimaju 10% od penzije. Koja je to katwegorija,ako u tekstu pise da ce ukidanjem zakona o umanjenju svi dobiti 5 % vise. Kakvi su ovo marifetluci,koga oni prave ludim? Da li znaju da na svakom dostavljenom ceku jasno i glasno pise koliko iznosi umanjenje?

  8. 5posto na septembarsku penziju i oktobarsku koja bude uvecana, umesto jednokratne pomoci koja je bila prosle godine… a da toga se niko ne seca, samo kritikujete…

  9. Nisam penzioner, ali nije u redu da niže penzije izjednačavaju sa onim malo većim penzijama. Moja majka je radila 40 godina i zaslužila je da ima veću penziju od onih koji su radili 15 god i otišli preko veze u invalidskim penziju. I po čemu ih treba žaliti sad i izjednačavati ih sa ostalim penzionerima koji su odradili ceo radni vek. Čast izuzecima koji su zaista bili bolesni i otišli u penziju radi bolesti .

  10. Hitno izmeniti sadašnji način obračuna penzija jer je on nehuman i nepravedan. Penzioneri koji su radili u privilegovanim preduzećima i ustanovama i dalje koriste kao privilegije neopravdano visoke penzije. Jednostavan i pravičan osnov za pošteniji obračun penzija je dužinia radnog staža, a ne privilegovane zarade, koje nisu zavisile od radnog angažovanja zaposlenih već od položaja preduzeća/ustanove.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. i 22. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.