Povratna karta Beograd-Novi Sad uz popust 1.100 dinara: Koje su nove cene voznih karata? 1Foto: Shutterstock/Maja Tomic

Kompanija Srbijavoz objavila je nove cene voznih karata, koje će važiti od 1. septembra.

Kako je već najavljeno, od 1. septembra važiće novi cenovnik prevoza putnika u unutrašnjem železničkom saobraćaju, a uvode se i novine u načinu naplate.

Oni su ovu odluku objasnili time da Srbijavoz već tri godine posluje po istim cenama, a da je u međuvremenu došlo do izmena tržišnih uslova, odnosno da su, pre svega, povećane cene energenata i rezervnih delova.

Srbijavoz nudi i veći popust na onlajn kupovinu karata, putem mobilne aplikacije ili njihovog vebsajta.

Popust će se obračunavati u visini od 10 odsto, a uvodi se sa ciljem da putnike motiviše da svoje karte kupuju unapred i onlajn.

Kao primer, oni navode da će cena karte drugog razreda za Regio voz između Beograda i Novog Sada, kupljene preko mobilne aplikacije, umesto dosadašnjih 373 dinara, koštati 445 dinara, a cena karte drugog razreda za Regio voz između Beograda i Užica, kupljene preko mobilne aplikacije, umesto dosadašnjih 730 dinara, od septembra koštati 864 dinara.

Takođe, prema njihovim najavama, do septembra će biti postavljeni novi kartomati na preko 20 stanica u Srbiji.

„Nakon toga, za putnike koji se ukrcaju u voz bez karte, uz redovnu cenu karte biće naplaćena naknada za izdavanje karte u vozu, u iznosu od 500 dinara. Ova naknada neće se primenjivati za putnike koji putovanje započinju na stanici u kojoj ne postoje putničke blagajne i/ili kartomati“, objasnili su oni.

Kakve su nove cene voznih karata?

Ukoliko putujete od Beograda do Novog Sada vozom Soko karta u jednom smeru koštaće vas 734 dinara, dok će vas ista karta kupljena preko aplikacije koštati 661 dinar.

Povratna karta na istoj relaciji košta 1.222 dinara, a uz popust 1.100 dinara.

Karta iz glavnog grada do Niša biće 1.200 dinara, a uz 10 odsto popusta 1.080 dinara. Ukoliko uzimate povratnu kartu, ona će koštati 1.920, a uz popust 1.728 dinara.

Do Užica, karta u jednom smeru će koštati 960, a uz popust 864 dinara, dok će povratna karta u papirnom obliku biti 1.536. dinara, a uz popust preko aplikacije 1.382.

Povratna karta Beograd-Novi Sad uz popust 1.100 dinara: Koje su nove cene voznih karata? 2
Izvor: Srbijavoz

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari