Predsednik Skupštine Beograda za septembar najavio rebalans budžeta 1Foto FoNet: Aleksandar Barda

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević izjavio je da je današnja sednica Skupštine Beograda, na kojoj je usvojen budžet, bila neophodna kako bi grad mogao da isplaćuje sve što je potrebno, pošto je do sada na snazi bilo privremeno finansiranje, ali je za septembar najavio rebalans budžeta.

Da nismo danas imali sednicu Skupštine, Beograd posle današnjeg dana ne bi mogao da obavlja plaćanja, niti transfere novca, rekao je Nikodijević u Beogradskoj hronici RTS.

Budžet je usklađen sa činjenicom da je na snazi bilo privremeno finansiranje i da je predložen odmah po izboru gradonačelnika prošle nedelje, rekao je Nikodijević.

Naveo je da je budžet donet tako da nadomesti sve gubitke u prethodnih šest meseci i najavio da će u septembru biti donet rebalans koji će ih „otkočiti“ za nove projekte.

Prema rečima Nikodijevića, postoje veliki planovi za GSP, koji će novim budžetom dobiti tri milijarde dinara subvencija, a planira se i kupovina novih vozila.

Naša ideja je da kupimo novih 150 autobusa za GSP, da sad naručimo, a da do kraja godine raspišemo tender za nabavku još 150 vozila, tako da sa onih 100 koje smo nabavili prošle godine imamo 400 novih autobusa, naveo je.

Nikodijević je najavio i da će se potpisati novi ugovori sa privatnim prevoznicima, kojima će se obavezati da i oni kupe nova vozila, kako bi Beograd imao 700 novih autobusa.

S obzirom na to da plaćamo privatnike po pređenom kilometru, apsolutno smo svesni da imaju dovoljno novca da finansiraju, da imaju dovoljno novca da kupe na lizing nove autobuse koji će ispunjavati sve one standarde koje mi zahtevamo i za koje mislimo da građani Beograda zaslužuju, istakao je predsednik beogradskog parlamenta.

Za obrazovanje i dečju zaštitu izdvojeno je 45 milijardi evra, što obuhvata i besplatne udžbenike, ali i druge besplatne programe za najmlađe stanovnike, kazao je Nikodijević i naveo da će biti nastavljeni radovi na izgradnji nove autobuske stanice na Novom Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari