Predstavljamo učesnice prvog Forbes Women’s Summit-a u Beogradu 1Foto: Forbes/Promo

Forbes Adria sa ponosom najavljuje svoj prvi regionalni događaj – „Power Women’s Summit“, koji će se održati 4. septembra u Beogradu i koji će okupiti izvanredne žene iz raznih industrija: biznisa, zdravstva, mode, marketinga, sporta, žene koje svakodnevno ruše barijere i inspirišu svojim pričama.

Razgovaraćemo o preduzetništvu i ulozi žena, predstaviti uspešne žene koje su izgradile vrhunske karijere u inostranstvu, upoznati one koje se ne boje da krše pravila, razgovarati o zdravlju, autentičnosti i tome kako žene u biznisu oblikuju budućnost.

Power Women’s Summit je platforma posvećena promovisanju ženskog liderstva i preduzetništva. Prisustvo na događaju će svima pružiti jedinstvenu priliku da se upoznaju sa koleginicama i kolegama, potencijalnim mentorima i poslovnim partnerima, steknete nove veštine i znanja kroz interaktivne radionice i panele.

Karte za ovaj prestižan događaj možete kupiti na sajtu tickets.rs a za sve one koji se pretplate na Forbes newsletter obezbedili smo posebne pogodnosti.

Pored brojnih uspešnih poslovnih žena iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine na samitu učestvuju i one koje su svoje karijere gradile u inostranstvu i koje inspirišu žene širom sveta. Pogledajte neke od njih:

Predstavljamo učesnice prvog Forbes Women’s Summit-a u Beogradu 2
Foto: Forbes/Promo

Lisa Carmen Wang je američka šampionka u ritmičkoj gimnastici i uspešna preduzetnica. Nakon sportske karijere, osnovala je Bad Bitch Empire. Njen rad fokusira se na ekonomsko osnaživanje žena, posebno kroz investicije u startape vođene ženama. Wang je bila uvrštena na listu Forbes 30 ispod 30 i među 100 najmoćnijih žena prema časopisu Entrepreneur.

Predstavljamo učesnice prvog Forbes Women’s Summit-a u Beogradu 3
Foto: Forbes/Promo

Profesorka Maja je svetski uspešna sociološkinja i TEDx govornica. Nakon što je doktorirala sociologiju, postala je poznata po svom stavu protiv izvinjavanja i posvećenosti osnaživanju žena kroz unapređenje komunikacijskih veština i samopouzdanja. Napisala je knjigu „Hej dame, prestanite da se izvinjavate…“ i vodi globalnu studiju o samopouzdanju žena.

Predstavljamo učesnice prvog Forbes Women’s Summit-a u Beogradu 4
Foto: Forbes/Promo

Kathleen Griffit je preduzetnica koja pomaže ženama da pokrenu i razviju biznis. Osnovala je Grayce & Co, kompaniju za marketing i medijske konsultacije, koja radi sa globalnim brendovima poput Nike i Verizon. Griffit je kasnije pokrenula platformu Build Like a Woman, posvećenu osnaživanju preduzetnica, a takođe je autorka istoimenog bestselera. Njena misija je da žene ulažu u druge žene, stvarajući zajednicu podrške i uspeha.

Predstavljamo učesnice prvog Forbes Women’s Summit-a u Beogradu 5
Foto: Forbes/Promo

Ana Anđelić je jedan od najuticajnijih marketing stručnjaka današnjice. Ana ima doktorat iz sociologije sa Univerziteta Kolumbija, autorka je knjige „The Business of Aspiration“ i stručnjak za luksuzne brendove. Radila je na ključnim pozicijama u vodećim svetskim modnim kompanijama, a njena karijera je sinonim za inovaciju i liderstvo u marketingu. Tri puta se našla na Forbes listama najuspešnijih u marketingu.

Predstavljamo učesnice prvog Forbes Women’s Summit-a u Beogradu 6
Foto: Forbes/Promo

Keren Hod je preduzetnica koja osnažuje žene kroz svoju zajednicu WE – Women Entrepreneurs, koja broji preko 40.000 članica. Sa misijom da podstakne žene na preduzetništvo, njena platforma je podržala više od 1.000 startapova. Hod je prepoznata kao liderka u osnaživanju žena i inspirativna govornica, sa prepoznatljivim motom „Dream Big, Achieve Bigger“. Njen je rad i doprinos osnaživanju ženskog vođstva prepoznao i Forbes koji je 2021. godine uvrstio na listu 30 ispod 30.

Predstavljamo učesnice prvog Forbes Women’s Summit-a u Beogradu 7
Foto: Forbes/Promo

Nika Zupanc je slovenačka industrijska dizajnerka, prepoznatljiva po stvaranju luksuznih komada za prestižne brendove poput Dior, Natuzzi, i Alessi. Globalnu prepoznatljivost je stekla sa lampom Lolita. Godine 2008. osnovala je svoj studio, gde sa timom radi na projektima koji reflektuju modernu kulturu i savremeni dizajn. Njen obimni rad predstavljen je u monografiji pod nazivom Nika Zupanc: Breaking the Rules.

Predstavljamo učesnice prvog Forbes Women’s Summit-a u Beogradu 8
Foto: Forbes/Promo

Mila Litvinjenko je vlasnica poznatog kozmetičkog brenda Aura, koja je pokrenula 1996. godine u Nišu sa nekoliko radnika. Danas njena kompanija ima više od 100 zaposlenih i proizvode prisutne u 17 zemalja. Litvinjenko je posvećena osnaživanju žena u preduzetništvu, naglašavajući važnost balansa između profesionalnog i privatnog života. Njen rad promoviše ravnopravnost polova u poslovnom svetu, gde uspeh zavisi od stručnosti i posvećenosti, a ne od pola.

Predstavljamo učesnice prvog Forbes Women’s Summit-a u Beogradu 9
Foto: Forbes/Promo

Katarina Lotrič je preduzetnica i osnivač inovativne platforme za vežbanje koja se fokusira na prilagođene programe treninga. Njen rad je prepoznat po tome što nudi rešenja koja pomažu ljudima da prevaziđu izazove i ostvare svoje fitnes ciljeve, čak i kada se suočavaju sa lošim danima. Lotrič je osvojila dve nagrade Apple za svoje inovacije, a njena misija je da inspiriše zajednicu da se brine o svom fizičkom i mentalnom zdravlju.

Predstavljamo učesnice prvog Forbes Women’s Summit-a u Beogradu 10
Foto: Forbes/Promo

Žakline Troskot je vlasnica zagrebačkih poslastičarnica Amélie, a javnosti je poznata kao članica žirija u kulinarskom šou programu “Tri, dva, jedan – kuhaj”. Rođena je i odrasla u Minhenu, a u Hrvatsku se doselila 2000. Iako je od malena bila zaljubljena u gastronomiju, Žakline je završila studije ekonomije. Svoju prvu poslastičarnicu otvorila je 2010. godine u Zagrebu, a angažovana je i kao predstavnica ugostitelja i preduzetnika, te vrlo često otvoreno govori o problemima struke i o unapređivanju položaja preduzetnika u društvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari