Predstavljanje izložbe "EXPO 2027 Beograd" na Olimpijskim igrama u Parizu 1Foto: Shutterstock/BalkansCat

Beograd i Srbija predstaviće se kao domaćini Specijalizovane svetske izložbe „EXPO 2027“ tokom Olimpijskih igara u okviru Srpske kuće, u parku La Vilet u Parizu, najavilo je danas predužeće „EXPO 2027“.

Istaknuto je da je ovo odlična prilika da se „EXPO 2027 Beograd“, sa temom „Igraj za čovečanstvo: sport i muzika za sve“, predstavi u Parizu gde se nalazi i sedište Međunarodnog biroa za izložbe (BIE) koja rukovodi expo manifestacijama.

Kako je navedeno, u petak, 2. avgusta, posetioci Srpske kuće imaće priliku da vide na koji način igra, kroz sport i muziku, može imati pozitivan uticaj na čovečanstvo i odgovoriti na konkretne izazove sa kojima se svet suočava.

Osnivač NTC programa Ranko Rajović, održaće predavanje „Igra i njen značaj za čoveka i čovečanstvo“, obratiće se i ministar sporta Srbije Zoran Gajić, a zatim će se održati panel diskusija na temu „EXPO 2027“ izložbe.

Posetiocima će od 30. jula do 8. avgusta biti dostupna i virtuelna interaktivna aktivacija koja spaja Pariz i Beograd – „Prozor u EXPO 2027“.

Kako je objašnjeno, jedan interaktivni prozor (ekran) biće u Srpskoj kući, a drugi u Beogradu.

Svi posetioci Srpske kuće moći će kroz igru, pokret i razne zabavne igrice (memorije, iks-oks i padalice) da komuniciraju sa stanovnicima i posetiocima Beograda (kod Ruskog cara u ulici Kneza Mihaila) u realnom vremenu.

Ova aktivacija otvoriće specifičan prostor za igru između Pariza i Beograda i time dodatno naglasiti značaj teme specijalizovane izložbe „EXPO 2027“, navedeno je u saopštenju.

Direktor preduzeća „EXPO 2027“ Dušan Borovčanin učestvovaće 31. jula na poslovnom forumu MEDEF International, koji se takođe održava u Srpskoj kući, gde će privrednicima predstavnicima predstavi Specijalizovanu izložbu i njen značaj za Srbiju i srpsku privredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari