Predstavljen Paviljon Srbija za Expo 2020. u Dubaiju 1Foto: Lj. B.

Vremenska kapsula, sa kosim krovom po uzoru na vinčanske građevine, tako će izgledati Paviljon Srbije na Expo 2020. u Dubaiju koji je juče predstavljen javnosti u Galeriji Beograd.

Sajam u Dubaiju počinje 1. oktobra i trajaće šest meseci, a Srbija će posetiocima dati priliku da na dva sprata vide stalne izložbe, poput one o vinčanskoj kulturi, ali i neke druge posvećene Nikoli Tesli, Milutinu Milankoviću. Paviljon će biti potpuno digitalizovan, što znači da će i oni koji ne budu mogli da odu do Dubaija moći da ga posete virtuelno.

“U saradnji sa Er Srbijom koja će organizovati besplatne čartere za privrednike koji žele da se predstave na ovoj svetskoj izložbi, tamo će moći da otvore i svoja predstavništva. Ovo neće biti samo promocija, već ćemo raditi na spajanju kompanija”, rekla je ministarka trgovine i turizma Tatjana Matić.

Predstavljen Paviljon Srbija za Expo 2020. u Dubaiju 2
Foto: Lj. B.

Ovaj sajam će prema procenama posetiti 25 miliona ljudi, a ova svetska izložba je prva na prostoru Bliskog Istoka, Afrike i Južne Azije na kojoj je prisustvo potvrdilo 190 zemalja.

Građani koji žele da vide kako će izgledati Paviljon, mogu to virtuelno da urade svakog dana u Galeriji. Privrednici koji žele u Dubaiji mogu da se prijave Privrednoj komori Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari