Premijer najavljuje obračun sa „nekim ljudima“ koji dižu cene: Šta BIA ima sa skupoćom i maržama?

Ostavite komentar


  1. Koje ovo posipanje pepelom po toj ćelavoj glavi.Sve zemlje u Evropi imaju najveću maržu do 16%.a u Srbiji ta ista Vlada na čijem je čelu ovaj „znalac“ odobrila maržu 44%.Ovo je ubijanje potrošača,to jest stanovnika Srbije kroz cijene.Što ovako velike marže,Da bi oni na osnovu velike marže država izvukla na povišene akcize što više para. Vlada ni kroz jedan izvještaj Skuptini ne govori o mjesčnim finanasijskim rezultatima.Isključivi krivac za takvo stanje je Vlada Srbije,jer je omogućila trgovačkoj mafiji nenormalno bogaćenje,e i sebi veći zahvat.Srbija živi na porezima od nekretnina i akcizama.Prinos od proizvodnje je ravan nuli i tu ništa ne dolazi u kasu Vlade.

  2. Vlast se ugradi u skoro svaku cenu zato one i jesu visoke. Treba da se gradi BGH2O, Ekspo… a odakle e pa odatle.

  3. Dok ne pomre ova generacija iz 30/40/50tih… ova generacija sto su im komunjare ispirale mozak (i jos im ispiraju) nema nama ostalima zivota

  4. Kod nas se naviklo na brzo bogaćenje, zato su i cene visoke. Naš narod ne ume da posluje, to je činjenica. Ne posluje se sa visokim cenama nego sa što većom prodajom i obrtom kapitala…

  5. Krenite od cene autoputeva,tamo ima najvise „nadogradnje“ cena.Rafovi su samo mali deo.Procesljajte i sve javne nabavke, kovid bolnice,spomenik Nemanji …

  6. Cene skaču pre svega jer imamo nesposobnu vladu i državu koja grabi škom i kapom. Ovaj je praktično objavio rat samom sebi jer je država ta koja diže cene.

  7. Milićeviću svi bežimo od jedne istine, a to je da nema slobodnog tržišta onako kako ga ovde predstavljate..Direktni i ili prećutni dogovori su očigledni..Ima nešto drugo , sve je istovremeno stvar dogovora vidljivog i ili nevidljivog naroda..Hoću reći da je vreme da se podvuče crta, SVI RESURSI NA ZEMLJI SU OGRANIČENI, I SUŠTINSKI BE PRIPADJU NIKOM, DOK MI SAMI TO NE PRIZNAMO..Ekonomija je stvar dogovora, prećutnog ili jasno izrečenog , i nema tu filozofije..Znači rudnik koristi zemljište koje je kupio od nekog..a on je dobio u nasleđe od nekog..a taj koji je dobio u nasleđe od nekog je to on ili neko mnogo pre njega ODUZEO OD PRIRODE..Primer govori da smo svi omeđani prirodom, a da su ekonomski uslovi ovakvi ili onakvi SAMO NAPA PROJEKCIJA STANJA..Niko ne bi smeo na tome da stvara fikciju svoje NEDODIRLJIVI ili svoje imovine..Ja razumem da se to nameće kroz školstvo i vaspitanje, ne znam imovina je tj privatna svojina je neprikosnovena.,DA li je…Pa nije i ne sme da bude upotrebljena na pogrešan način, tj za stvaranje neprirodnih razlika među ljudima..Ovde ne pričam o prvobitnoj akumulacija kapitala npr..ili kod nas o pljačkaških privatizaciji kao osnovi za liberalnu tržišnu ekonomiju..Slobodno tržište..

  8. Premijer Vučević će sve učiniti da bi najsiromašnji građani ponovo imali svoje parče najjeftinijeg hleba i najboljeg parizera na svetu! Željno se čeka joše jedna velika akcija „Bulja cena“! Strpite se, o, građani, ne psujte preCenika vam i vladu vam isto tako! Nisu oni ništa krivi za inflaciju, za niskte plate i previsoke cene, već neko drugi, slušajte šta poručuje premijer! Neko drugi je kriv! A, narode, taj neko drugi si TI!

  9. Kao i dodatne marže na tehničku robu pa građani Srbije plaćaju tehniku znatno skuplje nego u okolnim državama. I ako to odluče da reše imaće problem, pošto je Bata kupio sve firme za uvoz i distribuciju tehnike…pa neće valjda Batu BIA da hapsi? Ili će Bata BIU da hapsi? Videćemo…

  10. Po vama treba da se ukjluči baba kurana. Krivom k…. i dlaka smeta. Vi ste izgubljeni i u vremenu i u prostoru i vađa disciplina je pišanje uz vetar. Jadnici.

  11. Da li je u redu da država uzme akciju na struju i gorivo, a zatim na sve to uzme i PDV? Porez na porez?! Da li treba oporezivati prehrambene proizvode i proizvode za decu?! Možda tu početi istragu.

  12. Vučević lupeta kao I obično. Što bi rekli, žvaka za seljaka. Kad ono Vučić reče da se zna ko stvara veštačke nestašice šećera, uhapsiše Kinga iz Valjeva I još brže ga pustiše. Eno ga Kong radi posao, otvara novi tržni centar u Valjevu, ni briga ga nije za Vučevića I ekipu. Hapšenja “ biznismena“ im uglavnom služe za ucene I pribavljanje para.

  13. Nemački režim je što direktno što indirektno regulisao krajnje cene i ne samo osnovnih proizvoda u najmanje dva perioda pet godina unazad samo. Prvi put tokom korone, drugi put od izbijanja rata – naovamo. Što mi onda glumimo najdemokratskije tržište?

  14. Sad ste se setili kad inflacija pala da se obracunavate. Kasno gospodo. Ispasce josh jedan jalovi pokusaj da se srpskim trgovcima (citaj derikozama) uradi bilo sta.

  15. Kada vlada treba da napuni svoje džepove cene su previsoka(gorivo),a kada hoće da demonstrira silu traži od trgovaca da spuštaju cene.U tom odnosu samo narod zna koliko smo siromašni i bedni . Život u Srbiji je odavno ispod ljudskog dostojanstva!

  16. Smanjenjem novca u opticaju smanjuje se potraznja pa samim tim trgovci ce videti da im roba slabije ide pa ce spustiti cene.

  17. Од сутра паризер 249,99 РСД, шампон од коприве за косу 199,99 РСД
    Премијер Владе Србије ВучЕВић

  18. Biznisima se stalno nameću novi troskovi … sto onda utiče na marže i cene. A potrošači su razmazeni pa sve radnje rade 7 dana u nedelji i to skoro do ponoci . To utiče na troškove trgovaca i naravno na marže i cene. Vi kada pogledate bilanse vidite da su marže velike , ali je profit mali … znaci da su triskovi prodaje i vidjenja biznisa veliki.

  19. Zanima me da li i navedeni posto nije u prijateljskim odnosima sa ekonomijom redovno koristi kinesku tablu.

  20. Daleko bilo šta priča ovaj Vučević, pa trgovac može da stavi da mu hleb košta i 1000 evra, ništa ga ne sprečava, a niko ne prisiljava građane da kupe taj hleb od 1000 evra… vlada je podigla sve namete, i onda se prave toše ko je izazvao inflaciju

  21. Netačno.
    Vama odgovara skupoća jer punite kasu dinarima kojima potom kupujete obezvređene devize i hvalite se koliko para imate u devizama.

  22. ..kod mene u marketu sve vise i vise toaletnog papira i konzervi..kad se ima da se ima

  23. Baš kao što je nekada vojvoda Šešelj obećavao obračun sa uvozničkim lobijdm…!!! Hibridni lažovi, porasli ,osamostalili se, deca ‘ 90…,,

  24. čuj- nije politika vlade i žvalavog dizanje cena i visoki porezi????!!! Pa što imamo benzin među najskupljim u Evropi? A npr, u Republici Srpskoj, Severnoj Makedoniji je za skoro 50 dinara jeftiniji!! Po litru, na po rezervoaru!!! I šta Vučić ima sa cenama, osim što bi trebao biti zainteresovan kao svaki građanin??? Ali, tako je to, kada mafija „uređuje“ državu!!!!

  25. Da li se to odnosi i na najskuplje gorivo u regionu?

    btw a sta jw onda bila ona akcija jeftinog parizera…i tad najaviste obracunavanje sa cenama i marzama…izgleda da ste neki pojel8 parizer a neki smo opet pojeli go*no…al u proseku svi jedemo sendvice.

  26. Joj koja smejurija!!Pa kod nas ni cackalicu nemozes da uvezen bez vas i vaših secikesa.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.