Premijerka obećala poljoprivrednicima upis iznajmljenih parcela u e-agrar

Ostavite komentar


  1. Država čini sve kako bi se rešili svi problemi sa kojima se susreću poljoprivrednici.

  2. Cilj je da oni koji daju u rentu zemlju a daju je po ceni od 200evra plate porez na izdavanje ( na 200 porez je 40) i drzava na tu zemlju daje subvencije sto znaci zakupac je dobija dzabe. Drzava daje na tu zemlju iako poljoprivrednici samo ne bi li umirila poljoprivrednike. Non stop se vrti prica po novinama ( sponzorisani clanak) kako tamo neki poljoprivrednik nudi platu od 2 hiljade evra a nece niko da radi. A taj isti ima 500 jutara u zakup i radnika koji radi samo za hranu i on ce za tih 500 jutara dobiti koliku subvenciju!?

  3. Molim one koji nisu u materiji da ne pišu svašta. Ministarstvo itekako zna da je rešenje u svim problemima sređivanje PIO sistema i uvođenje zvanja profesionalni poljoprivrednik…ali to neće da urade i pregovaraju da ljudima koji rade u raznim firmama što državnim što privatnim,imaju oko 5ha zemlje ,ne znaju ni sami šta hoće i predstavljaju se kao predstavnici svih poljoprivrednika. Dok god oni ne znaju šta hoće i kako poljoprivreda zdravo funkcioniše ministarstvo čuti i rešava sitne i ne bitne problemcice. Ovi pregovarači predstavljaju samo 10% poljporivrednika oni ostali trenutno rešavaju ogromne probleme u koje su upali zahvaljujući agrarnoj politici i nametnutom uređenju trzista ,tj.ne uskladjivanju berze sa berzama u okruzenju,obaranju cena žitarica i
    nekontrolisanom uvozu istih iz Ukrajine. Sa njima ministarstvo ne pregovara jer bi imali puno toga da čuju a izgleda da im to ne odgovara.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.