Prepolovljeni računi za grejanje 1

Januarski računi za daljinsko rgejanje, koji još nisu isporučeni Zrenjanincima, biće prepolovljeni i platiće se u dva dela odlučilo danas Gradsko veće Zrenjanina na hitnoj sednici.

Izvestilac po ovoj tački David Dimkić, načelnik finansija, naveo je da umanjenje računa podrazumeva plaćanje fiksnog dela u potpunosti i 50 odsto varijabilnog dela za prethodni mesec, dok će ostatak varijabilnog dela za januar biti plaćen u maju.

-Pokušali smo na ovaj način da pomognemo našim sugrađanima, korisnicima daljinskog grejanja u gradu. Računi se dela na dva dela, jedan se plaća po dospeću a drugi u maju – rekao je zrenajninski gradonačelnik.

Prema njegvim rečima, na osnovu svih pokazatelja tokom večeg dela januara spoljašnja temperatura je bila izuzetno niska pa se očekuje i da računi za daljinsko grejanje budu veći. Usvojenim zaključkom naloženo je JKP „Gradska toplana“ da izvrši preraspodelu potraživanja po osnovu računa daljinskog grejanja za januar, kaže se u odluci koji su zrenjaninski večnici usvojili jednoglasno. U Centru za zaštitu potrošača „Begej“, koje organizuje proteste zbog visokih računa za grejanje cele ove nedelje, kažu da je odluka doneta pod pritiskom javnosti.

-Januarske račune još nismo dobili i sigurno će biti ogromni. Do sada su nam govorili da ne mogu da podele račune jer su penali skupi. Ko će sad platiti kamate – pita Dušan Kokot iz Centra za zaštitu potrošača „Begej“.

Ovo udruženje je najavilo nove skupove građana u zrenjaninskim naseljima Bagljaš i 4. jul za narednu nedelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari