Preskup projekat ili progres i adekvatna zaštita životne sredine?

Mišljenja stručne javnosti podeljena u vezi s potrebom izgradnje Fruškogorskog koridora

Ostavite komentar


  1. Zasto auto put mora da ide ispod Fruske Gore? Zar nije jednostavnije i brze da se od Rume ide prema Beskoj i onda izadje na postojeci auto put. U tom slucaju nije potreban novi most i put ne ide kroz Novi Sad i smanjuje se zagadjenje Novoga Sada.
    Imajuci ranaija saznanja mislim da rukovodstvo Vojvodine i Novog Sada hoce put kroz centar grada da bi dobili jos jedan most preko Dunava. Ista prica je bila i kada se radio auto put od Beograda do Subotice.

  2. Samo bih vas podsetio da se KUKALO pre , za vreme i posle gradnje auto-puta kroz Beograd i gradnji mosta „Gazela“. Te košta , te predimenzionirano , te zagađenje … , a danas vidimo da je i to bilo malo.
    Trasa – ljudi diskutuju o trasama bez da su IKADA pogledali glavni projekat i strudiju izvodljivosti.
    Rokovi – znamo kako smo prošli „hitajući“ sa izgradnjama puteva bez eksproprijacije ; bez obezbeđenih sredstava ; bez bankatskih garancija i sl. U svojoj kući adaptirate nešto , pa i pored planova – odlažete početak jer uvek ima – problema koje PRVO treba rešiti , pa početi …
    Ne kukajte unapred i ne budite … znate već …

  3. Bolje se usredsredite na moguću gradnju od Požege preko Peštera do Crne Gore, i na to kako će se taj put održavati jer su zimski uslovi veoma oštri
    nego na ovaj put za koji je samo pogledom na kartu svakome jasno da je preko potreban

Ostavite komentar


Ekonomija

Đorđević: Poljoprivredno zemljište se može pretvoriti u rudnik, a rudnik nikada u poljoprivredno zemljište 7

Đorđević: Poljoprivredno zemljište se može pretvoriti u rudnik, a rudnik nikada u poljoprivredno zemljište

Naučni izveštaj o uticaju na životnu sredinu planiranog projekta "Jadar", o otvaranju rudnika litijuma kompanije Rio Tinto u okolini Loznice, niko nije tražio, već ga je radio tim stučnjaka, pošto je prepoznao problem, rekla je danas jedan od autora tog dokumenta, naučna savetnica Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju Univerziteta u Beogradu, Dragana Đorđević.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.